София. Техни величества присъстваха на международния турнир по тенис Royal

...
София. Техни величества присъстваха на международния турнир по тенис Royal
Коментари Харесай

Техни величества цар Симеон II и царица Маргарита присъстваха на международния турнир по тенис „Royal cup”

София. Техни величества участваха на интернационалния шампионат по тенис „ Royal Cup ”, отдаден на 80-годишния празник на Цар Симеон. Това оповестиха от прессекретарита на Негово Величество. За трета поредна година в курорта „ Албена ” се организира интернационалният шампионат по тенис „ Royal cup ” под патронажа на Цар Симеон, учреден от спортния шеф Руслан Йорданов. В „ Royal cup ” участваха 160 състезатели – двойно повече от предишното издание, на възраст до 14 години. Младите тенисисти са представители на България, Съединени американски щати, Русия, Англия, Кипър, Естония, Украйна, Румъния и Казахстан. Тазгодишната демонстрация бе отдадена на 80-годишнината на Цар Симеон II.
По време на визитата си Негово Величество откри нов тенис център в курортния комплекс „ Албена ”. Той преряза лентата на комплекса дружно с Маргита Тодорова – шеф „ Маркетинг и продажби ” и Димитър Станев – заместник-директор „ Развитие ” в „ Албена ” АД.
Гости на церемонията бяха заместник-областният шеф Ивелина Илиева, кметът на Добрич Йордан Йорданов, кметът на Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът на община Балчик Димитрин Димитров, спомоществуватели на шампионата и сътрудници на „ Албена ”, взели участие в построяването на тенис центъра. Царят, който се радваше на голям интерес от страна на участниците, техните родители и посетители, съобщи при откриването на центъра, че е доста значимо младите да бъдат насърчавани да спортуват и пожела на тенисистите да станат медалисти на най-големите шампионати в света. Подобни уреди не са нормално събитие и в други страни и комплексът ще бъде добра реклама на България, сподели Негово Величество.
Царят, който бе придружаван от брачната половинка си Царица Маргарита, пожела „ Royal cup ” да стане обичаен и даде обещание всяка година член на неговото семейство да се постарае да участва на конкуренцията.
Модерният тенис парк се намира пред хотел „ Добруджа ”. Той предлага прелестни условия за отдих, развлечения, спорт и туризъм.
В новата зона са възобновени осветителните стълбове, сложени са пейки за отдих, както и тенис скулптури. Визията допълват и забавни указателни табели, които демонстрират пътя към шампионатите от “Големия шлем ”. В самия център е построен шадраван, който с цветното си осветяване основава прелестна атмосфера в късните часове. Тенис паркът има централна алея, която е необятна 8 метра. Разполага с общо 7 тенис корта, с настилка шамот, като един от тях е стадион с мобилни трибуни и с осветяване. Всички кортове имат съвременно съоръжение и дават отговор на интернационалните стандарти за осъществяване освен на подготвителни лагери, само че и на надпревари от най-високо равнище. С тях общият брой на кортовете в „ Албена ” стават 19, а това трансформира комплекса освен във водещ тенис център в България, само че и на Балканите.
Българската федерация по тенис отличи Руслан Йорданов – старши управител „ Спорт ” във ваканционно населено място „ Албена ”, за принос в развиването на тениса. Отличието му бе връчено по време на церемонията по разкриване на новия тенис център в комплекса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР