София. Тази година през юли се очаква средната месечна температура

...
София. Тази година през юли се очаква средната месечна температура
Коментари Харесай

НИМХ: Юли ще започне със слънчево и горещо време, дневните температури ще достигат на места до 38-39°, но ще започне захлаждане

София. Тази година през юли се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за равнините е сред 22° и 26°, за високите полета – сред 18° и 21°, а за планините – сред 6° и 13°. Най-ниските минимални температури ще бъдат сред 10° и 15°, а най-високите оптимални – сред 34° и 39°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – сред 30 и 50 л/кв.м, а за планинските региони – от 70 до 120 л/кв.м.

Юли ще стартира със слънчево и горещо време, дневните температури ще доближават тук-там до 38-39°, само че ще стартира захлаждане. Въздушната маса ще стане неустойчива и ще има превалявания и гръмотевична активност. Има нараснала възможност тук-там явленията краткотрайно да са интензивни, а преваляванията – обилни, има условия и за градушки и краткотрайно увеличаване напразно. След релативно стабилизиране на атмосферата към 4-5 юли, към 6-7 юли се чака нов развой, с превалявания и намаляване на температурите. Впоследствие до края на десетдневието преваляванията сензитивно ще намалеят, а температурите ще се покачват.

През множеството дни от второто десетдневие ще доминира слънчево време, с температури по-високи от нормалните. Около средата на интервала ще премине атмосферно разстройване и ще има условия в следобедните часове да превали и прегърми.

През третото десетдневие възможност за краткотрайни превалявания има първоначално, само че наклонността е по-късно температурите да се покачат и да се откри слънчево, изсъхнало и горещо време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР