София. Тази година Медицински университет – Плевен разширява портфолиото си

...
София. Тази година Медицински университет – Плевен разширява портфолиото си
Коментари Харесай

Медицински университет – Плевен предлага нова бакалавърска специалност – „Асистент на лекаря по дентална медицина“

София. Тази година Медицински университет – Плевен уголемява портфолиото си с нова бакалавърска компетентност към Медицинския лицей – „ Асистент на лекаря по дентална медицина “ в професионално направление „ Здравни грижи “. Обучението е по държавна поръчка, в постоянна форма, за 3 години, 6 образователни семестъра, последният от които е преддипломен стаж. Завършилите получават образователно-квалификационна степен „ професионален бакалавър “, като след дипломирането си могат да продължат в по-висока степен – бакалавър и магистър по Управление на здравните грижи. Това оповестиха от образователното заведение.

Специалността е публично потребна, а предлаганото образование във висше здравно учебно заведение се базира на това, че асистентите на лекаря по дентална медицина имат потребност да получат модерно качествено образование и университетско обучение, в сходство с условията на европейските правила и актуалните условия към практикуването на специалността. Обучението на студентите от компетентност „ Асистент на лекаря по дентална медицина “ ще се организира според задачите и дилемите на професионалното направление и съгласно потребностите на страната и района за подготовка на способени и квалифицирани експерти по здравни грижи, притежаващи нужните теоретични познания и на практика умения, способни да отговорят на динамичните условия и промени в здравната просвета и процедура.

Нивото на получената професионална подготвеност ще разрешава подвижност и опция за независима и екипна работа като помощник в кабинет за първична стоматологична помощ, в диагностично-консултативен център за профилирана стоматологична помощ, лечебни заведения, центрове по дентална медицина и други По време на образованието студентите ще изградят умения за осъществяване на характерни действия от специалността, бърза акомодация, вдишване на отговорност за работата си, ще придобият съществени управленчески и отзивчиви умения, морални полезности, предпочитание и планове за продължаващо образование след дипломиране и други

Асистентът на лекаря по дентална медицина е част от здравния екип със своите характерни задания, професионална отговорност и личностни умения. Нивото на подготовката му ще отговоря на условията на актуалната просвета и процедура в денталната медицина. Ще бъде в синхрон с нейното непрестанно развиване, гаранция за което е академичното образование и получената академична тапия. В своята работа асистентът на лекаря по дентална медицина ще съблюдава правилата за добра дентална грижа и ще извършва назначенията на лекаря по дентална медицина. Грижата за пациента е ориентирана главно към обезпечаване на физически и психически комфорт по време на престоя на пациента в лечебното заведение за дентално-медицинска помощ. Под управлението на лекаря по дентална медицина асистентът прави трудови, само че не директни независими действия, които способстват за обезпечаване на високо качество на дентално-медицинската активност.

За банкет в бакалавърските специалности кандидат-студентите могат да вземат участие в класирането с оценка от зрелостен изпит или с явяване на една или повече дати на тест по биология – електронно или присъствено. Следващата дата за присъствено явяване на тест по биология за бакалаври е 10 юни 2021 година

Повече информация за новата компетентност и за банкет 2021 на кандидат-студенти можете намерите на уеб страницата на МУ-Плевен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР