София. Свободата идва на щиковете на армията на Цар Освободител

...
София. Свободата идва на щиковете на армията на Цар Освободител
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Свободата идва на щиковете на армията на Цар Освободител Александър Втори

София. Свободата идва на щиковете на армията на Цар Освободител Александър Втори. Това сподели президентът на Република България Румен Радев по време на тържествената заря-проверка във връзка 3 март пред паметника на Цар Освободител в столицата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ Скъпи сънародници, преди 141 години на днешната дата възкръсва България. Възкресението е плод на дълго изпитание и доста жертви. Паисий ни напомни кои сме и от кое място идваме. Борците за църковна самостоятелност възродиха християнската ни религия, възрожденците възпламениха неугасимата искра на свободата. Левски формулира чистата и святата република “, сподели президентът. По думите му кладите на Батак, Клисура и Панагюрище бележат пътя към нова България, увенчан с неувяхваща популярност от героизма на българските опълченци.
„ Свободата идва на щиковете на армията на Цар Освободител Александър Втори. През годините и най-много в ново време споменът за Руско-турската освободителна война бе изопачаван съгласно политическата обстановка. Вестниците и хрониките от онази ера са съхранили спномена за тази национална война, за възторга в Москва и Санкт Петербург при оповестяването на манифеста, загатна за петимата синове на императора, воювали в настоящата войска и този за замръзналите съветски селяни “, сподели още Радев.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР