София. Стратегическото партньорство между България и Гърция е достижение на

...
София. Стратегическото партньорство между България и Гърция е достижение на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Отношенията между България и Гърция са доказателство как на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие

София. Стратегическото партньорство сред България и Гърция е постижение на нашите две страни, с което можем да се гордеем, тъй като то е безценен принос към европейската архитектура за мир, непоклатимост и разцвет. Това съобщи президентът Румен Радев при награждаването на посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис с медал „ Стара планина “ първа степен, оповестиха от прессекретариата на президента . Дипломатът, чийто мандат в страната ни завършва през октомври, беше почетен с висшето държавно отличие за заслугите си за развиването на българо-гръцките връзки и съдействие.
По време на церемонията в Гербовата зала президентът Румен Радев означи наклонността в двустранните връзки за възстановяване на количествените индикатори в комерсиалния стокообмен, енергетиката, вложенията, туризма, както и духовната и културна непосредственост сред двете страни.
Отношенията сред България и Гърция са доказателство по какъв начин на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие и да се развиват здрави политически, стопански, културни и просветителни връзки сред страните, съобщи Румен Радев. Той добави, че с професионалната си отдаденост и дейна активност дипломат Григориос Василоконстандакис е съдействал за задълбочаване на отличните връзки сред страните ни.
Посланик Василоконстандакис благодари за оказаната чест да бъде почетен с държавния медал. Дипломатът открои съдействието сред България и Гърция като категоричен фактор за общ разцвет и мир в района. „ С наближаването на края на мандата ми в България, се усилват спомените ми от Странджа, Черно море, от сърцето на България във Велико Търново и Арбанаси, от Елена, Карлово, хубостта на Родопите, историята на Плевен, Пловдив и Русе “, съобщи дипломат Василоконстандакис.
На церемонията през днешния ден участваха представители на дипломатическия корпус у нас, на изпълнителната и законодателната власт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР