София. Столичният общински съвет одобри предложението на заместник-кметовете Мирослав Боршош

...
София. Столичният общински съвет одобри предложението на заместник-кметовете Мирослав Боршош
Коментари Харесай

Общински културен институт Столична библиотека открива филиал в район „Овча купел“

София. Столичният общински съвет утвърди предлагането на заместник-кметовете Мирослав Боршош и Дончо Барбалов да бъде открит нов филиал на Столична библиотека в регион „ Овча купел “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Най-голямата обществена библиотека в страната към този момент има филиали в регионите „ Студентски “, „ Сердика “ и „ Люлин “.

Специални цели в работата на Столична община в региона на културата са поощряване на четенето, разширение на младежката и детска аудитория и дейното й включване в културните процеси, основаване на условия за децентрализация, възстановяване и разширение на културната инфраструктура.

Създаването на новия филиал ще даде спомагателни благоприятни условия за извънкласни занимания на учениците в регион „ Овча купел “, ще обогати и културния календар с нови начинания. 2 000 тома нови книги, измежду които най-новите заглавия на непознати и български създатели, детска и образователна литература, класика и научно-популярна литература ще бъдат обезпечени за филиала.

Специална част от фонда ще бъдат десетките издания, осъществени през годините с финансовата поддръжка на Столична стратегия „ Култура “. Предвижда се ежемесечно обогатяване на фонда, както и опция жителите от региона да употребяват всички електронни и цифрови запаси на Столичната библиотека. Помещението за новия филиал е предоставено от регион „ Овча купел “, а средствата за ремонта и оборудването му ще са в размер на към 22 000 лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР