София. Столична община обявява конкурс и набира партньори за учредяване

...
София. Столична община обявява конкурс и набира партньори за учредяване
Коментари Харесай

Столична община ще развива спорта в града и с публично-частно партньорство

София. Столична община афишира конкурс и набира сътрудници за основаване на срочно и безплатно право на градеж върху състезателен обект – общинска благосъстоятелност в столичния квартал „ Лозенец “, оповестиха от пресцентъра на общината. С решение на СОС от юли 2021-а, се дава единодушие посредством публично-частно партньорство да бъде построена спортна постройка върху обект, покрай 21 СУ „ Христо Ботев “, с което общината продължава своята политика за развиване и поощряване на спорта в София. Строителството би трябвало да приключи до 2 години от сключването на контракта.

Инвеститорите би трябвало да бъдат спортни клубове, федерации и организации, и ще бъдат оценени на следните критерии:

• Свободно потребление на спортния обект от жителите, като оптимален брой точки получава участникът, който е предложил най-вече часове за потребление на спортния обект от възпитаници, учащи в учебните заведения на територията на региона и жители.

• Разгъната застроена повърхност, като оптималната оценка получава участникът, предложил най-голяма разгъната застроена повърхност.

• Срок за основаване на правото на градеж, като оптимален брой точки получава участникът, предложил най-кратък период на правото на градеж.

• Оценка по механически индикатори, като оптимален брой точки получава участникът, предложил най-вече ограничения за гарантиране на качеството на осъществяване на строителните работи и ограничения, които касаят обществените и екологичните аспекти на строителството.
Столична община получава безплатно построената постройка и подобренията, осъществени в парцела, след приключване на контракта. Конкурсната документи ще бъде прегледана и утвърдена от Комисията по спорт към СОС и ще бъде оповестена на страницата на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР