София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу

...
София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, неизпълнил заповед за защита от домашно насилие в условията на продължавано престъпление

София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 24-годишен мъж, който с три действия, осъществени през кратковременен интервал от време през 2021 година, не извършил заповед за отбрана от домашно принуждение. Това оповестиха от пресцентъра на Районната прокуратура .

Обвиняемият М.Б. и Е.Г. съжителствали дружно, само че през май 2021 година дамата прекратила взаимоотношенията им. Въпреки това, М.Б. не спирал да я търси, преследвал я, обиждал я и й посягал физически. На 29.07.2021 година на обвинения е връчена заповед за незабавна отбрана по Закона за отбрана от домашно принуждение (ЗЗДН), издадена от Софийски областен съд. Съгласно заповедта М.Б. не би трябвало да приближава Е.Г., дома й и местоработата й на разстояние не по-малко от 100 метра.

На 18.08.2021 година към 02,00 часа, обвиненият блъскал по прозореца на спалнята на жилището на Е.Г. в блок в ж.к. „ Зона Б – 18 “, като по този метод нарушил заповедта за отбрана от домашно принуждение.
На 19.09.2021 година към 05,30 часа, М.Б. с камък счупил стъклото на входната врата на жилището на Е.Г. Жената незабавно извикала полиция, а обвиненият избягал.
На 30.09.2021 година към 23,40 часа, в парк „ Свети Никола “ в град София, обвиненият нападнал Е.Г.и съпътстващото я лице по време на разходка на домашния й любим, като нанесъл удари на мъжа, който бил с нея и се опитал да я нападне.

Срещу М.Б. е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 296, алинея 1 вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи. Установено е, че Е.Г. е подала 50 сигнала до полицията против обвинения.
Предстои делото против М.Б. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР