Сблъсъци с полицията и напрежение между демонстранти белязаха съботния следобед

...
Сблъсъци с полицията и напрежение между демонстранти белязаха съботния следобед
Коментари Харесай

Сблъсъци с полицията при антиваксърски митинг в Италия


Сблъсъци с полицията и напрежение сред стачкуващи белязаха съботния следобяд на митинг против имунизациите и зелените документи в Рим, съобщи Агенция Франс Прес.

Около хиляда души се бяха събрали за позволена от полицията седяща проява на площада " Свети Йоан ", когато дребна група стачкуващи взеха решение да тръгнат на неразрешено шествие към историческия център. Шествието бе блокирано от полицейски коли.

Освен в центъра на Рим, няколко други демонстрации бяха извършени в Италия. Целта им е да бъде отстранен документът за имунизация, както и против наложителното имунизиране на всички хора на възраст над 50 години.

Сертификатът за имунизация е наложителен за визити в хотели, заведения за хранене, панаири и конгреси, както и плувни басейни и фитнес зали, също и за градския превоз в страната.

До 10-ти януари документ можеше да бъде публикуван и против негативен тест, само че в този момент към този момент важи единствено против имунизация или преболедуване.

Първата европейска страна, мощно наранена от пандемията - Италия, е записала повече от 140 000 смъртни случая от началото на 2020 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР