София. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже

...
София. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура обвини и задържа четирима мъже за кражба от офис на мобилен оператор

София. Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност четирима мъже за взломна кражба от офис на мобилен оператор, оповестиха от Софийска районна прокуратура.
На 06.12.2021 година в 04.30 часа на ул. „ Тодорини кукли “ в гр. София, обвинените А.И.,Т.Г. и Б.И. посредством разрушение на входна стъклена врата на търговски център и още една на офис на мобилен оператор, откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно устройство от владението на С.М. Докато тримата били в офиса, обвиненият А.Г. стоял настрана от комерсиалния център, давал им инструкции по радиостанция и следил за полиция.
За осъществяване на кражбата е употребен лек автомобил марка „ Фолксваген “ с сложени на него регистрационни табели от друго моторно-превозно средство.
Срещу четиримата мъже е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 195, ал.1, т.3 и т.4, вр. член 194, ал.1, вр. член 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс. При А.Г. закононарушението е осъществено в изискванията на повторност, откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда за идентично действие, а при Т.Г. е осъществено при изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан дейно за тежко съзнателно закононарушение на „ отнемане от независимост “ не по-малко от една година.
Предвид заплахата четиримата да извършат ново закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа.
Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на делото за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР