София. Служителите на ГДПБЗН отбелязаха патронния празник на българските пожарникари

...
София. Служителите на ГДПБЗН отбелязаха патронния празник на българските пожарникари
Коментари Харесай

Служителите на ГДПБЗН отбелязаха патронния празник на българските пожарникари - свети пророк Илия

София. Служителите на ГДПБЗН означиха патронния празник на българските пожарникари - свети оракул Илия, и основаването на основите на държавната политика за отбрана на популацията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
" За 19-и следващ път, изправени пред параклиса, издигнат с ваши средства и непринуден труд, отдаваме респект на Старозаветния оракул Илия. Според Старите книги и българските национални вярвания, той носи дъжд, закриля живота и пази реколтата на стопаните от пожар. Неслучайно Св. оракул Илия е покровител – пазител на българските огнеборци. Такива ангели, само че от плът бяха и нашите сътрудници, пожертвали себе си, да спасят непознат живот. Днес се прекланяме пред подвига и саможертвата им ". Това сподели в приветствието си зам.-министър Стефан Балабанов. Той напомни, че тази дата е паметна и с нещо друго – на 18 юли обичайно означаваме момента, в който са положени основите на държавната политика, ангажирана със отбраната на популацията, материалните и културните полезности в страната при възникването на изключителни обстановки. Българските държавници взимат това умно и значимо решение преди 83 години, когато с царски декрет се утвърждава Наредба-закон за противовъздушната и химическа отбрана на Царство България. С него за пръв път са регламентирани главните моменти при осъществяването на тази характерна активност. Зам.-министър Балабанов благодари на пожарникарите за определения път и ги прикани да пазят себе си, с цел да могат да пазят и българските жители. Пожела им здраве, професионални и персонални триумфи.
Църковен водосвет отслужи отец Бисер от храм „ Света Троица “. Цветя пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг пожарникари сервираха заместник-министър Стефан Балабанов, началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов, шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, чиновници и посетители. Празникът почетоха парламентарният секретар на Министерство на вътрешните работи Светослав Белемезов, шефове на дирекции в Министерство на вътрешните работи, някогашни чиновници на пожарната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР