София. Служебният министър-председател Стефан Янев проведе среща с посланика на

...
София. Служебният министър-председател Стефан Янев проведе среща с посланика на
Коментари Харесай

Служебният министър-председател Стефан Янев проведе среща с посланика на Китайската народна република Дун Сяодзюн

София. Служебният министър-председател Стефан Янев организира среща с посланика на Китайската национална република Дун Сяодзюн. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Двамата потвърдиха желанието за положителен дневен ред в двустранните връзки, за усилване на икономическите и комерсиалните връзки и за продължение на разговора по тематиките от съвместен интерес.

Обсъдени бяха опциите и вероятностите за по-ползотворно и прагматично развиване на връзките и извеждането на стратегическото партньорството сред двете страни на едно по-високо равнище.

Акцент бе подложен върху разширението на достъпа до китайския пазар за висококачествени български артикули и услуги и върху приемането на нужните позволения от китайска страна за импорт в Китай на повече българска селскостопанска продукция.
В хода на диалога бе бележит капацитетът за привличане на повече вложения от Китайската национална република. Фокусът бе ориентиран и към съдействието в сферите на образованието, културата и туризма.

По време на срещата бе маркирано положителното съдействие сред двете страни в изискванията на пандемията.

Внимание бе обърнато и на Инициативата „ 17+1 ”, която е механизъм за стимулиране на капиталовите, търговско-икономическите и културните контакти на всяка от участващите страни с Китай.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР