София. Служебният министър-председател Стефан Янев проведе среща с посланика на

...
София. Служебният министър-председател Стефан Янев проведе среща с посланика на
Коментари Харесай

Служебният министър-председател Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Израел Йорам Елрон

София. Служебният министър-председател Стефан Янев организира среща с посланика на Държавата Израел Йорам Елрон. Това съожщиха от държавната осведомителна работа . В хода на диалога акцент бе подложен върху двустранните връзки, които имат здрави основи и които през днешния ден се развиват дейно във възходяща линия - в дух на взаимно доверие, съдействие и другарство.

Премиерът Янев означи, че България и Израел са тясно свързани исторически, като през днешния ден връзките ни са мощни и се основават на общи ползи и съдействие в редица области от съвместен интерес.

В рамките на срещата бяха разисквани нови вероятности за задълбочаване на ползотворното взаимоотношение на двете страни по основни въпроси от съвместен интерес, в това число във връзка с нововъведенията, киберсигурността и защитата, медицината, ръководството на водните запаси и туризма. Обърнато бе особено внимание на положителното съдействие в сферите на образованието и културата.

Фокусът на диалога бе ориентиран към сериозната ескалация на принуждение в Израел и палестинските територии.

Министър-председателят Стефан Янев акцентира, че военното решение не е решение и прикани за използване на ефикасен дипломатически метод. В този подтекст България поддържа всички дипломатически старания на равнище Европейски Съюз и Организация на обединените нации, както и на интернационалните сътрудници за деескалация на напрежението. Премиерът Янев употребява опцията, с цел да приветства стъпките, които Израел е подхванал за понижаване и попречване на напрежението и за гарантиране на свободата на вяра в Йерусалим.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР