София. Служебният министър на енергетиката Андрей Живков се срещна с

...
София. Служебният министър на енергетиката Андрей Живков се срещна с
Коментари Харесай

Служебният министър Андрей Живков се срещна с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“

София. Служебният министър на енергетиката Андрей Живков се срещна с президентите на КНСБ и КТ " Подкрепа " Пламен Димитров и Димитър Манолов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Разговорите са част от поредицата полемики, които екипът на Министерството на енергетиката организира с неправителствени организации, синдикати, браншови и професионални сдружения и други за реализиране на оптимален публичен консенсус за намиране на работещи решения за стабилизиране на енергийния бранш. По думите на министър Живков ефикасната връзка със синдикалните организации е от основно значение за сполучливото използване на тези решения.

Представителите на синдикалните организации сложиха въпроси, свързани с бъдещето на въгледобива и на комплекса „ Марица изток “. Всички страни в диалозите се съгласиха, че неналичието на експертиза и политическа воля са съществена причина за насъбраните проблеми в енергетиката през последните години. Министър Живков акцентира, че екипът му е зает съществено с бъдещето на комплекса „ Марица изток “ и работи ускорено за включването в инструментите, финансирани от Европейски Съюз на планове, които ще подкрепят неговата сполучлива промяна.

По отношение на финансовото стабилизиране на държавните енергийни сдружения, министър Живков акцентира, че отсега нататък всяка помощ за съответна компания ще бъде обвързана с проект за промени в нея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР