София. Служебният кабинет продължава в много голяма степен политиките на

...
София. Служебният кабинет продължава в много голяма степен политиките на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Служебният кабинет продължава в много голяма степен политиките на БСП от последните 4 години

София. Служебният кабинет продължава в доста огромна степен политиките на Българска социалистическа партия от последните 4 години. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление за предаването „ Седмицата “ по Дарик радио .

„ Ето какво се случва в ББР. От 3 години най-малко ние настоявахме да се постави таван на заемите, с цел да може да се възползват дребните и междинни компании, а не огромните олигарси. Това е едно естествено продължение на това, което ние 4 години правихме като съпротива против този модел. Бяхме отишли и по-далеч и имам вяра, че идната стъпка ще е това. Не знам дали на длъжностен, или на постоянен кабинет, само че ББР да има клонова мрежа в цялата страна, с цел да може дребните компании по места да ги обслужват там и да ги облекчат “, добави тя.

Нинова разяснява, че Българска социалистическа партия от 4 години се бори и против системата с „ Автомагистрали “ и наливането на пари без публични поръчки.
„ Това, което прави сега служебното държавно управление, Българска социалистическа партия го правехме 4 години като съпротива “, акцентира тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че същинската смяна значи дълбоки промени, които служебният кабинет не би могъл да направи,
„ Да речем нашата настояща тематика – обществената. Най-важната за нас. Служебното държавно управление може да продължи да дава по 50 лв., само че не може да направи промяна в пенсионната система и да преизчисли пенсиите, тъй като това е въпрос на закон, на работещ парламент и на 121 депутати. Друга промяна е в стопанската система. В последните дни стартира напрежение в икономическия бранш. Ресторантьори желаят ограничения. Розопроизводители си унищожават продукцията. Майки стачкуват, че няма детски градини. Също това също изисква промени “, акцентира Корнелия Нинова.

На въпрос дали счита, че пазаруването на гласове на тези избори действително може да спре, тя уточни: „ Може да се понижи фрапантно. Едва ли може изцяло този модел на правене на избори да се унищожи за 2 месеца, само че може доста фрапантен да бъде понижен, минимум институциите да не бъдат ангажирани да прикриват купувачите на гласове “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР