София. Скопският инфорамиционен сайт , позовавайки се на Агенция Фокус“,

...
София. Скопският инфорамиционен сайт , позовавайки се на Агенция Фокус“,
Коментари Харесай

Македонската преса коментира отказа на Корнелия Нинова пред Зоран Заев

София. Скопският инфорамиционен уебсайт, базирайки се на Агенция „ Фокус “ , отрази в детайли срещата сред водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, провела се в централата на Социалистическата партия на „ Позитано “ №20. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Журналистите от югозападната ни съседка цитират думите, казани от Нинова на нейния събеседник: „ Нашата позиция остава непроменена. В момента няма условия България да даде единодушие за започването на договарянията за участието на Република СевернаМакедония в Европейски Съюз. Изказахме нашата подготвеност да останенм отворени за разговор на всички равнища, с цел да намерим решение по този въпрос, защото нашата кардинална позиция е, че присъединението на Република Северна Македония в Европейски Съюз е гаранция за района и опция за развиване “.

Сайтът прецизира, че тя е изрично е настояла, че с цел да станат факт договарянията сред югозападната ни съседка и Европейски Съюз, управляващите в Скопие би трябвало да съблюдават за контракта добросъседство, подписан през 2017 година „ Ние постоянно сме поддържали присъединението на Република Северна Македония в Европейски Съюз. Ние поддържахме и договорът за добросъседство, както и декларацията на Народното събрание. Приветстваме разговора на най-високо равнище, само че не утвърждаваме говора на ненавист, който съществува в Република Северна Македония към България, дискриманацията на хората, които се дефинират като българи, както и подправянето на историческите обстоятелства и истината. Ние осъзнаваме, че нашите упования като партия са даже по-големи в сравнение с другите партии, тъй като ние и Социалдемократическият съюз, който ръководи в Република Северна Македония и управителен от Заев, сме партньорски партии, част от общи интернационалните организации на социалистическите и социал-демократическите партии. Ние сме сътрудници, ние сме и другари. Ние почитаме това другарство и партньорство, само че България и българския народен интерес ги слагаме над всичко “, още веднъж цитират Нинова.

Сайтът обръща внимание и на известието от пресслужбата на държавното управление на Републиката Северна Македония, съгласно което по време на диалога с Нинова, министър председателят Заев и неговият заместител Никола Димитров акцентират, че залогът за постигането на задачата е огромен и държавната делегация от Република Северна Македония е пристигнала в София с откровени и почтени планове. Чрез тях трябвало да се направи взаимна крачка към решение, за което съществуват условия то да бъде осъществено в бъдещето.

Според скопските публицисти Нинова е поздравила активизацията и откровения метод на министър-председателя Заев, с цел да се подсигури стъпката към решения за деблокирането на евроинтеграционния развой за Република Северна Македония, което е от изключителна значимост за стабилността на Западните Балкани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР