София. Ще изпратим запитване до Министерство на здравеопазването за броя

...
София. Ще изпратим запитване до Министерство на здравеопазването за броя
Коментари Харесай

Д-р Емил Стоименов, АБВ:Ще изпратим запитване до Министерство на здравеопазването за броя на унищожени ваксини

София. Ще изпратим питане до Министерство на здравеопазването за броя на унищожени ваксини и какво става със130-те хиляди ваксини, чийто период на валидност изтича в края на август. Това сподели доктор Емил Стоименов, член на Националния съвет на АБВ, по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Той попита какво става със 130-те хиляди ваксини, чийто период на валидност изтича в края на август.

" В края на август взех решение да се обърна към здравните управляващи в София и във Варна, с цел да ги попитам каква е била заболявеомстат от COVID- 19 при имунизираните и преболедувлите за София и Варна в разгара на лятото от 1 до 20 август. Получих отговор от София и от Варна, като дръзвам да настоявам ", сподели още доктор Емил Стоименов.

Той изясни, че очевидно шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев не го е схванал.

" Дали не беше цел, дали не може да чете вярно - не разбрах. Бях го попитал какъв е броят на лицата, които са болни, които са приети в болница, какъв е броят в интензивни отделения за тези, които са имунизирани. Той ми отговори какъв е общият брой на всички.
От 1 до 20 август на територията на София град с потвърден COVID- 19 са умряли 56 лица. Единственият прецизен отговор е, че е умряло едно лице, което е със приключен имунизационен цикъл. Един извод, който дръзвам да изваяд от това е, че при 20 % покритие на популацията с ваксини в град София, в случай че 100 % бяха имунизирани, евентуално щяха да са не 56, а 5-6. Това несъмнено, е мой извод, съдейки по стастиката, която имам. Във Варна въпреки това мога да ви оповестя, че от 1 до 20 август от общо 1001 болни, 34 души са със завърен имунизационен цикъл или веднъж са минали в предишното COVID- 19. За интервала няма нито един човек, който да е умрял със приключен имунизационен цикъл в град Варна ", уточни още доктор Емил Стоименов.

" Бих желал да обърна внимание на обстоятелството, че доктор Стойчо Кацаров води една извънредно странна осведомителна акция за имунизациите. Тя е на практика неуместна, тъй като се изявява само и единствено в това всекидневно да се пускат постове във " Facebook " страницата на Министерство на здравеопазването, които са с искрено неприятен графичен дизайн. На този декор и поради този тип правене на политика, България става принудена да подари голямо количество от имунизациите си, които сме платили всички ние. Касае се за това, че едвам 50 % от дозите, които сме купили за момента, са употребявани.
Ще ви дам един страхоте образец, че Министерство на здравеопазването, нашата страна, в действителност е дарила 155 хиляди дози ваксини на приятелски Бутан. Едва ли доктор Кацаров знае столицата на Бутан. Това е държва, с която нямаме открити дипломатически връзки, само че за сметка това България го играе един самобитен Балкански УНИЦЕФ ", съобщи още доктор Емил Стоименов.

Според него това се дължи на несъответстващата политика на ръководство на доктор Стойчо Кацаров.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР