София. Шайката, която оглавява Козлодуй, ще влезе в затвора. Това

...
София. Шайката, която оглавява Козлодуй, ще влезе в затвора. Това
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Шайката, която оглавява Козлодуй, ще влезе в затвора

София. Шайката, която оглавява " Козлодуй ", ще влезе в пандиза. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков пред публицисти откакто се яви пред Административен съд - София по отношение на отхвърли от информация от страна на АЕЦ Козлодуй " за визитата на американския дипломат там, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . По думите му въпросът е през днешния ден да покажем, че можем да защитим личния си интерес включително националната и енергийната си сигурност. " Другото ще бъде извънредно противен акт в очите на българските жители и несъмнено, на нашите сътрудници ", добави още водачът на АБВ.
Той посочи, че от страна на АЕЦ " Козлодуй " на делото се е явил юрист на централата.

" Убеден съм, че управлението на " Козлодуй " ще влезе в пандиза поради това рано или късно. В това няма никакво подозрение. Тук нямаме отговори чия е самодейността за срещата, кой по кое време е завел настояването за издаване на позволение за достъп, кой по кое време е одобрил настояването за позволение на достъпа. Как е осведомено Министерство на енергетиката? Стана ясно, че то изобщо не е било осведомено. Българската страна не е осведомена. Стана ясно, че не е участвал чиновник на Министерствота на енергетиката.

Той разясни, че АБВ упорства за състава на делегацията, какъв е дневниян ред, копие от него и протокола от срещата. По думите му, в случай че се крие протоколът от срещата се прави нещо зад тила на Министерството на енергетиката и зад тила на Българския енергиен холдинг. " Т.е. зад тила на българската страна, без подозрение и българските жители ", съобщи още Румен Петков.

Лидерът на АБВ попита още до кои зони на централата е обезпечен физически достъп по време на визитата и какви са плановете, които са предоставени на посетителите. " Всичко това са закононарушения ", посочи още Румен Петков.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР