София. Седем партии влизат в новия парламент, ако изборите бяха

...
София. Седем партии влизат в новия парламент, ако изборите бяха
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: 7 партии влизат в новия парламент, ако изборите бяха днес

София. Седем партии влизат в новия парламент, в случай че изборите бяха през днешния ден. Това демонстрира изследване на „ Галъп интернешънъл “ по поръчка на БНР. На базата на резултатите могат да се чакат гласоподаватели в необятен диапазон към интервала сред 2,6 и 2,9 милиона души.

Декларативната интензивност на база действително пребиваващи в страната гласоподаватели е 50%, само че съгласно формалните описи тя се чака да е сензитивно по-ниска - да вземем за пример, в диапазон по-близък до 40%.

Прогнозите за интензивност обаче са извънредно сложни и не са изключени съществени съмнения отвън тези граници. Минимален дял от гласувалите се чака да отбележат „ Не поддържам никого “.

Гласовете, подадени за партии, обединения и претенденти, в случай че изборите бяха през днешния ден, демонстрират следната картина в последните дни на акцията.

За ГЕРБ и Съюз на демократичните сили биха дали своят вот 28,2%, за Българска социалистическа партия - 20,8%. Това са първите две обединения.

За „ ИТН “ се чакат 12,9%, а за Движение за права и свободи – 12,7%. На този стадий е на практика невероятно да се дефинира коя от двете партии ще приключи на третото място – всичко зависи от другите видове готовност при двете партии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР