София се изкачва на първо място по брой на изградените

...
София се изкачва на първо място по брой на изградените
Коментари Харесай

Невиждано! Какво става с жилищата в София

София се изкачва преди всичко по брой на построените нови огромни къщи и жилища. През четвъртото тримесечие на предходната година в столицата са въведени в употреба 241 жилища с 5 и повече стаи, демонстрират данни на Националния статистически институт.

Това е безспорен връх. През първото тримесечие на предходната година преди всичко по нови огромни жилища беше София. След това две следващи тримесечие на чело на класацията застана област Пловдив, само че по-късно още веднъж столицата зае първото място.
-->
Област Пловдив е на второ място със 108 нови жилища с най-малко пет стаи, които са въведени в употреба за едно тримесечие. Топ три се добавя от област Варна със 71 нови огромни жилища. Четвъртата позиция си разделят София-област и Стара Загора, като и в двете области приключените домове с 5 и повече стаи през тримесечието са по 43.

Интересът към огромните къщи и жилища нараства. Затова в страната има още няколко области, в които приключените жилища с най-малко пет стаи единствено за едно тримесечие са повече от 10. Това са Бургас (36 огромни жилища), Хасково (30), Пазарджик (25), Перник (24), Добрич (16), Русе (13) и Ловеч (11). Общо за страната приключените огромни жилища доближават 721 броя.

Но има и региони в България, които се развиват много постепенно. Например в област Видин през тримесечието са въведени в употреба единствено 4 жилища, а в област Монтана единствено 6 броя, написа " Труд ".

Когато купуват парцел, в който да живеят, хората търсят най-вече жилища с повече стаи. При покупката на жилище за инвестиция обаче, множеството се насочват към двустайните.

През тримесечието приключените двустайни жилища са 2029, като те изпреварват по брой тристайните. Двустайните жилища са 35,5% от всички излезли на пазара през тримесечието, а тристайните са 1987 и имат дял от 34,8%. Четиристайните къщи и жилища пък са 697 и изпреварват едностайните, които са 274.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР