София. Със свое официално предложение за изменение и допълнение на

...
София. Със свое официално предложение за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

31 милиона допълнително за област Перник поиска народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев

София. Със свое публично предложение за изменение и допълнение на импортирания от държавното управление план на Закон за държавния бюджет на Република България някогашният финансов министър и сегашен депутат от коалиция ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев настоя за в допълнение 31 милиона лв. за финансови вложения, разпределени в общините на територията на региона, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Той предложи нарастване на плануванаъа в член 51 от законопроекта целева дотация за финансови разноски от държавния бюджет, като обоснова належащата потребност почналите през 2021 година вложения в пътната и ВиК инфраструктури да продължат и през 2022 година

Средствата следва да обезпечат главния ремонт, замяна на тръбопровод и канализация, асфалтиране на улици с извънредно претрупан трафик и от огромно публично значение – ул. „ Благой Гебрев “ и ул. „ Рашо Димитров “ в гр. Перник, моста на ул. " Енчо Николов " в гр. Брезник, довеждащия тръбопровод от бент. „ Красава “ до ПСПВ Брезник, Реконструкция ВВМ и улична мрежа на ул. " ул. Могилица ", ул. " Стадион ", ул. " Д-р Йордан Стефанов ", ул. " Разцвет ", ул. " Синчец " в гр. Брезник; Ремонт на улици от четвъртокласната пътна мрежа и други в община Земен; рехабилитация и реорганизация на четири извънредно значими за общината и региона общински пътища на територията на община Трън; Неотложни действия по ремонт и реорганизация на вътрешна водопроводна мрежа на селата Извор и Друган в община Радомир, както и други основни вложения в инфраструктурата на региона.

Кирил Ананиев акцентира, че подценените заложени равнища на инфлация в плана ще доведат до нарастване на приходите от косвени налози, което ще обезпечи финансиране на спомагателните разноски.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР