София. С високото държавно отличие на Италия - орден Звездата

...
София. С високото държавно отличие на Италия - орден Звездата
Коментари Харесай

Председателят на Групата за приятелство България – Италия в Народното събрание Кристиан Вигенин беше удостоен с орден „Звездата на Италия“

София. С високото държавно отличие на Италия - медал „ Звездата на Италия “ беше почетен ръководителят на Групата за другарство България – Италия в Народното събрание Кристиан Вигенин. Почетният знак му беше връчен от посланика на Италия Стефано Балди на публична гала в посолството в София. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия .
" Малко са мотивите за връчване на такива почетни знаци, тъй като носителите на ордена би трябвало да са се отличили с работата си за развиване на двустранните връзки ", акцентира дипломат Стефано Балди. " Вярвам, че Кристиан Вигенин е точно такава персона и съм уверен, че и отсега нататък можем да разчитаме на неговата помощ в името на отличните двустранни връзки ", добави той.
" За мен е огромна чест да получа този медал ", означи на церемонията Кристиан Вигенин. Той съобщи, че приема оценката като тласък да продължи още по-активно работата си в развиването на връзките с Италия. По думите му, в случай че се огледа историята, културата и манталитета на българите и италианците, се вижда, че те са може би едни от най-близките нации в Европа.
Кристиан Вигенин получи званието „ популярен офицер “ с позволение да се декорира с ордена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР