София. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура –

...
София. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Мъж от Северна Македония е задържан за контрабанда на марихуана през ГКПП Гюешево

София. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил жителят на Северна Македония С.Д. е арестуван за период до 72 часа по водено против него произвеждане за контрабанда на наркотични субстанции през българската граница. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София .

Разследването по случая е почнало на 28.03.2021 година, откакто на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево митнически контрольор от отдел „ Борба с наркотрафика - Югозападна “ в Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “, по метода „ разбор на риска “, селектирал влизащ в страната лек автомобил м. „ Мерцедес “. Водачът на транспортното средство с косовска регистрация – С.Д., декларирал, че минава през България директно, като крайната му дестинация е Турция.

В хода на инспекцията митническите чиновници са демонтирали задните седалки на автомобила и са открили особено приспособен тайник в резервоара. В него са били открити 17 пакета. При осъществения полеви наркотест съдържащото се в тях вещество е реагирало позитивно на коноп (марихуана). Общото тегло на дрогата е 4,757 кг.

С разпореждане на проверяващия орган С.Д. е бил притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс – преместване през границата на страната на високорискови наркотични субстанции. За него законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 до 15 години и санкция от 100 000 до 200 000 лв..

Към сегашния миг е открито, че обвиненият е осъждан в Северна Македония. Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР