София. С постановление на Министерския съвет са определени условията и

...
София. С постановление на Министерския съвет са определени условията и
Коментари Харесай

Определени са правилата за наемане на допълнителен персонал по програмите за европейско териториално сътрудничество

София. С разпореждане на Министерския съвет са избрани изискванията и реда за избор на лица за подкрепяне на структурите за ръководство, осъществяване и надзор по стратегиите за европейско териториално съдействие (Интеррег) на Европейския съюз, в които България взе участие в интервала 2021-2027 година Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Постановлението регламентира назначението на личен състав за Съвместните секретариати, Звеното за първо равнище на надзор и Информационните звена. С него се дефинират и разпоредбите за наемане на спомагателни чиновници в Министерството на районното развиване и благоустройството за ръководство на нови принадлежности като трансграничните интегрирани тактики за териториално развиване и Фонда за дребни планове.

Подборът на лицата ще се прави при условия и ред, избрани в методика, утвърдена от министъра на районното развиване и благоустройството. Средствата за заплати и осигуровки на чиновниците ще се обезпечават напълно от бюджета на съответната стратегия.

Постановлението е съществена стъпка в процеса на подготовка за осъществяване на стратегиите в интервала 2021-2027 година Изграждането на тези структури за ръководство ще даде опция да бъдат подбрани чиновници с висока подготовка и да се основат условия за навременно пускане на стратегиите за териториално съдействие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР