София. С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание

...
София. С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание
Коментари Харесай

С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на Народното събрание, в което трябва да бъде избран редовен кабинет

София. С кворум от 227 народни представители стартира изключителното съвещание на Народното събрание, в което би трябвало да бъде определен постоянен кабинет, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

На съвещанието участват президентът на Република България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Там са основният прокурор Иван Гешев и представителите на служебния кабинет.

До правенето на предложение за постоянно държавно управление се стигна след поредност от договаряния и след сключване на съдружно съглашение сред партиите “Продължаваме смяната ”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ ” и “Демократична България ”.

Дневният ред включва избиране на министър-председател на Република България.За поста е препоръчан Кирил Петков.За вицепремиери в кабинета са препоръчани Асен Василев и Калина Константинова от “Продължаваме смяната ”, Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия Гроздан Караджов от “Има подобен народ ” и Борислав Сандов от “Демократична България ”.

Депутатите би трябвало да одобряват още конструкция и състав на Министерския съвет.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР