София. С бързи крачки вървим към престъпността от началото на

...
София. С бързи крачки вървим към престъпността от началото на
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев: С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години, налице е нужда от по-сериозно наблюдение върху България

София. С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години. Това сподели пред публицисти в Брюксел основният прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Днес той се срещна с ръководителя на Групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент господин Манфред Вебер. Срещата е част от работната аудиенция на основния прокурор в Брюксел.

Пред публицисти той акцентира, че е налице потребност от по-сериозен разговор с европейските институции и по-сериозно наблюдаване върху България по новия механизъм за господство на закона, имайки поради няколко притеснителни трендове.

„ С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години. Казвам го напълно отговорно. Според мен българските жители към този момент са го усетили и скоро това няма да може да бъде прикрито от тях. Не, не желая да ни третират като Полша и Унгария, само че Прокуратурата желае сериозен разговор с европейските институции и по-сериозно наблюдаване по отношение на тези извънредно притеснителни трендове “, уточни основният прокурор.

„ Освен корупцията по високите етажи, която е продължителен проблем, сега се възраждат редица други, които смятахме за забравени – телефонните измами, елементарните обири, убийствата и проведената престъпност. Това се дължи на неналичието на взаимоотношение с институциите, на опитите за война със Съдебната власт и цената за това ще платят българските жители. Това беше значимото, което изложих пред евродепутатите “, добави Иван Гешев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР