София. Ръководството на Военна академия Г. С. Раковски“ обмисля северната

...
София. Ръководството на Военна академия Г. С. Раковски“ обмисля северната
Коментари Харесай

Ген.-майор Груди Ангелов, началник на Военна академия „Г. С. Раковски“: Имаме идея северната част на парка на академията да стане достъпна за граждани

София. Ръководството на Военна академия „ Г. С. Раковски “ обмисля северната част на парка на академията да стане налична за жители от идната година. Това сподели пред Радио „ Фокус “ ген.-майор Груди Ангелов, шеф на Военна академия „ Г. С. Раковски “. Той добави, че с днешна дата академията е позната с всички мероприятия, които се правят на нейна територия. „ Това е с помощта на партньорството със Столична община и кмета госпожа Фандъкова и на начинания, които се реализираха в парка тази година, като „ Средновековна София “ и разнообразни шампионати. Надявам се тази година да обозначим и дървета, някои от които много редки типове. Паркът е основан 1906 година, а през 1907 година са донесени 10 000 дървета от Кавказ, от тогавашния шеф на Военното учебно заведение. “, описа ген.-майор Груди Ангелов.
Той изрази вяра, че с визитите във Военната академия ще се способства за обогатяване на познанията на столичани.
Ген.-майор Ангелов уточни още, че построяването на паметника на полковник Борис Дрангов в двора на академията е достигнало финалната си фаза, като се чака утвърждение от Министерството на културата, с цел да може да се стартира построяването на фундамента.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР