София. Протестните действия в София приключиха. Това съобщиха от пресцентъра

...
София. Протестните действия в София приключиха. Това съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Протестните действия в София приключиха

София. Протестните дейности в София завършиха. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .

Служители на Министерство на вътрешните работи обезпечаваха публичния ред в столицата по време на провелия се в днешния ден митинг. Не бяха позволени съществени нарушавания на публичния ред, предотвратено беше влизане в постройката на Народно заседание.

Преди началото на протестните дейности служители на реда задържаха двама мъже - 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са открити муниции и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в региона на Народно заседание напрежението ескалира, а полицейските чиновници съумяха да предотвратят опит за влизане в постройката на Народно заседание. При зародилата обстановка пострадаха деветима униформени, които бяха превозени в болнични заведения за обзор и оказване на здравна помощ.

За да покажат нуждата от опазване на публичния мир, служителите на реда, участващи в защитата, не бяха оборудвани със защитни шлемове и щитове. Въпреки това посланието им не беше разбрано и в ранните следобедни часове се стигна до конфликтите сред пазителите на реда и част от протестиращите. От полицията беше насочен апел към участниците в митинга да показват мнението си спокойно и без нарушение на публичния ред.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР