София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в

...
София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, направил опит за кражба от православен храм

София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски областен съд против 35-годишен мъж, направил опит да открадне движимости от православен храм, оповестиха от прокуратурата .На 21.01.2022 година към 12,05 часа обвиненият Д.Д. влезнал в православен храм „ Преображение Господне “ на ул. „ Ралица ” в гр. София.

Счупил катанец за заключване на рамка на икона и посредством потребление на неустановено досега техническо средство е направил опит да отнеме голям брой бижута на обща стойност 1885,50 лв.. Свещеникът, виновен за храма, видял Д.Д. и тръгнал към него. В този миг обвиненият побягнал, само че свещеникът го заловил и извикал полиция.
Престъплението е осъществено в изискванията на повторност, защото Д.Д. е осъждан на „ отнемане от независимост “ условно за кражба.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 195, ал.1, т.3, т.4 и т.7, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.28, ал.1, вр.чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и направени експертизи.

Предстои делото против Д.Д. да продължи в съда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР