София. Президентите на България и Индия откриха паметник на легендарния

...
София. Президентите на България и Индия откриха паметник на легендарния
Коментари Харесай

Президентите на България и Индия откриха паметник на Махатма Ганди в София в годината, в която се честват 150 г. от рождението му

София. Президентите на България и Индия откриха монумент на именития мъдрец Махатма Ганди с публична гала в Южния парк в София. Българският президент сподели, че за него е същинска чест в този популярен за българите ден да открие монумент на Махатма Ганди, на който ще се радват генерации българи. Той съобщи, че е извънредно благополучен в този празничен ден, в който означаваме 133-годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия да участва на още един празник - откриването на паметника на великия Махатма Ганди.
В формалната си тирада президентът Радев изясни, че Махатма Ганди е персона, която способства за голямото развиване на Индия. Според държавния ни глава неговата битка против колониалното насилничество е съществена причина за дълбокото удостояване на Махатма Ганди. Радев го дефинира като Апостол на ненасилието, идеолог на независимостта на Индия. По думите му самоуверено можем да кажем, че той е прочут с великата си душа, и играе роля на естествения компас на Индия, и за това тя е измежду най-големите плуралистични страни. Той изясни, че всичко това му отрежда място до най-светлите и хуманните мислители в света.
В формалното си слово президентът на Република Индия Рам Натх Ковинд изясни, че статуята на Махатма Ганди в София е дело на креативния труд на българския ваятел Иван Русев и е знак за висока респект към една персона, отдала целия си живот в работа на човечеството. Той поздрави всички българи във връзка Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Ковинд благодари на българския народ, че е отредил място в своята красива страна за Махатма Ганди. Според него мислите и полезностите на мислителя Ганди в днешно време са по-актуални, тъй като живеем в свят на разкол, безотговорно принуждение и съсипия. Президентът на Република Индия изясни, че откриването на паметника е в извънредно подобаващ миг, тъй като след месец по-малко ще се отбелязва 150-годишнина от рождението на Махатма Ганди. Той пожела благополучие и положително развиване на българския народ.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР