София. Президентът беше по-рязък в някои свои позиции, но е

...
София. Президентът беше по-рязък в някои свои позиции, но е
Коментари Харесай

Вяра Емилова: БСП издигна Радев и е хубаво да има памет за това

София. " Президентът беше по-рязък в някои свои позиции, само че е значимо той да поддържа държавното управление и обществената политика на страната. Важно е той да има и памет, тъй като Българската социалистическа партия беше тази, която го издигна и застана зад него на първия му мандат и го подкрепихме за втория. " Това съобщи членът на ИБ на левицата и секретар на парламентарната група на “БСП за България ” в ефира на Euro News и акцентира, че в политиката би трябвало да има ясни позиции в полза на българските жители, а не страсти, оповестиха от пресцентъра на партията .
" Ние няма да подкрепим вота на съмнение по няколко аргументи. Внесените претекстове са чисто по стопански ограничения, а действителността и това, което обявиха от Българска народна банка е, че има над 200% растеж на директните вложения. ГЕРБ внесоха този избор на съмнение сред двете четения на бюджета. Това, което те вършат е подтикване на страната към следващата рецесия ", сподели още Емилова и добави, че при гласуването на първо четене се е видяла новосъздадената коалиция, която е сред " Възраждане ", ГЕРБ и Движение за права и свободи, които са дали своят вот срещу обществените ограничения в помощ на българското общество.
По думите й всички са видели по какъв начин се е управлявала страната през последните 12 години и по какъв начин редица корупционни схеми не престават да бъдат разкривани.
" С съдружните сътрудници работим по актуализацията на бюджета, в която има доста антиинфлационни ограничения. Ако не приемем бюджета страната ще изпадне в рецесия и по тази причина е доста значимо вота да не мине, с цел да можем и ние като държавно управление да осъществим своите задължения към българските жители и да не тикаме страната в следващата рецесия ", безапелационен е секретарят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и добави, че ръководещите търсят поддръжка от всички народни представители, които имат чест и достолепие, тъй като всеки един от тях би трябвало да си даде сметка дали желае да събаря ГЕРБ, мафията или с натискането на бутона тайничко да ги поддържа.
" Важно е да съберем нужната поддръжка, с цел да мине актуализацията на бюджета, в която е заложено нарастването на пенсиите. Една мярка, за която Българска социалистическа партия приказва от доста време. Сега следва нарастване с към 20%, което е извънредно належащо поради възходящата инфлация, а от октомври би трябвало да се случи по този начин дълго чаканата актуализация на пенсиите ", изясни Вяра Емилова за идната актуализация на бюджета и по какъв начин тя ще помогне на хората в изискванията на галопираща инфлация.
В умозаключение тя сподели, че с актуализацията се приема и понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 9% за газ, ток и парно, както и нулева ставка на хляба. " Предвижда се нарастване на подпомагането на селскостопанските производители, значително средства се отделят и за българските фамилии ", приключи Емилова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР