София. През нощта над почти цялата страна ще се изясни

...
София. През нощта над почти цялата страна ще се изясни
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е предимно слънчево, mаксималните ще са от 3-4° в районите с по-трайни мъгли, до 12-13° на места в Източна България и северно от планините

София. През нощта над съвсем цялата страна ще се обясни и вятърът ще стихне. Минималните температури ще са от минус 8-9° тук-там в Западна България и затворените котловини до 2-4° по морския бряг. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Боряна Маркова. Утре ще е най-вече слънчево. На места в Горнотракийската равнина и по поречието на Дунав ще има мъгли. След обяд от запад ще се усилва високата облачност, а до вечерта ще се вплътни и снижи. Ще духа слаб до сдържан южен вятър и с него температурите ще стартират да се покачват. Максималните ще са от 3-4° в регионите с по-трайни мъгли, до 12-13° тук-там в Източна България и северно от планините, където южният вятър ще е по-силен. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, сутринта на обособени места с мъгли. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максимална температура на въздуха 10-13°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд облачността, най-вече междинна и висока ще се усили, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър и с него температурите ще се покачат. Максималната на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°.

През идващите дни вятърът ще остане от юг-югозапад, ще се усили и температурите ще се покачат. Минималните съвсем в цялата страна ще са позитивни, а оптималните ще са от 5°-6° в западните до 15°-16° в източните региони. През нощта против петък от запад ще стартират превалявания от дъжд. В северозападните региони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици. В петък от запад на изток ще превали в цялата страна. В събота, след краткотрайно прекъсване, от югозапад още веднъж ще завали дъжд, а по здрач и през нощта против неделя преваляванията ще обзет цялата страна. Повишена възможност да са обилни по количество има в събота в Югозападна, а през нощта против неделя и в неделя сутринта в цяла Южна България. По-късно денем и през нощта против понеделник вятърът ще се ориентира от запад и с него ще прониква леден въздух. Валежите в ниските планински региони и високите полета ще преминат в сняг, само че бързо ще спрат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР