София. Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и

...
София. Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента Иван Ченчев разреши проблем, блокирал тренировките и състезанията на спортни клубове

София. Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание и депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев влезе в ролята на посредник и съумя да позволи в последния ден на 46-ото Народно заседание проблем, блокирал със заповед на здравния министър тренировките и надпреварите на болшинството от спортните клубове. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

В заповедта си от 2 септември 2021 година министър Стойчо Кацаров забрани провеждането на груповите спортове на закрито, като се изключи тренировки и надпревари за картотекирани състезатели експерти. Това автоматизирано затвори опцията за работа на болшинството от състезателите, които са картотекирани, само че не са експерти.

В голям брой сигнали до Иван Ченчев от спортните федерации сложиха въпроса.

Председателят на спортната комисия в Народното събрание съумя да събере представителите на двете министерства – здравното и спортното, на съвещание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта часове преди да бъде закрито 46-ото Народно заседание. Проблемът се позволи в последвалия диалог. Илия Тасев, шеф на дирекция „ Здравен надзор “ в Министерството на здравеопазването, съобщи пред Иван Ченчев и депутатите от комисията, че ще запознае здравния министър с казуса и ги увери, че до дни ще бъде изпратено писмо-указание до Министерството на младежта и спорта, което да разреши на всички картотекирани спортисти да упражняват и да се състезават, съгласно наредбата за противоепидемичните ограничения.

Иван Ченчев благодари на представителите на двете министерства и изрази убеждението си, че това е пътят за разрешаване на противоречивите проблеми.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР