София. Преди 120 години стартира трамвайното движение в София. Тогава

...
София. Преди 120 години стартира трамвайното движение в София. Тогава
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София Кристиан Кръстев: Към момента имаме над 14 трамвайни линии и приблизително 200 км, преди 120 години бяха 6 линии и 23 км

София. Преди 120 години започва трамвайното придвижване в София. Тогава 6 линии и почти 23 км. Това сподели зам.-кметът по направление " Транспорт и градска подвижност " към Столична община Кристиан Кръстев на представянето на трамвай, „ облечен “ в колажи във връзка 120 години от първия електрически трамвай в София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Към момента имаме над 14 линии и над 200 км. Благодаря на Н.Пр. белгийския дипломат за поддръжката и финансирането на тази прелестна самодейност, на авторката и на „ Столичен електротранспорт “ за общителното подпомагане “, съобщи Кръстев.

Белгийският дипломат Н.Пр. Фредерик Мьорис добави, че е доста благополучен, че участва на това събитие и изобщо, че то е осъществено. Той благодари на Столична община и на „ Столичен електротранспорт “ за интереса към концепцията. Според него това е страхотна опция да се показват българо-белгийските взаимоотношения, които са дългогодишни и датират от преди над 120 години. „ Изключително горди сме, че през всичките тези години към момента сме дружно “, добави още той.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР