София. Пред прага сме на най-внушителното мотоциклетно изложение у нас

...
София. Пред прага сме на най-внушителното мотоциклетно изложение у нас
Коментари Харесай

Предстои грандиозното мотоциклетно изложение Moto Expo 2022

София. Пред прага сме на най-внушителното мотоциклетно ревю у нас - Moto Expo 2022.

„ Стартът “ ще бъде даден тази седмица – на 15 април, петък, а финалът е на 19 април, вторник. Мястото е зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) в София.

Отново уредници на събитието са Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), взаимно с одобрения си дълготраен сътрудник - “Експо Тим ” ООД.

Две години Moto Expo бе отменяно поради пандемията от COVID-19. Но това към този момент е минало. Сега още веднъж се връщаме към Moto Expo 2022. Както постоянно, на ревюто ще участват изложители, представляващи у нас всички огромни международни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери и мотопеди. Интересът ще бъде огромен, защото постепенно и бавно, у нас нарастват продажбите на нови двуколесни машини.

Мотоциклетистите обаче не могат без екипировка, каски, аксесоари, масла, консумативи, гуми, аварийни елементи и такъми. По традиция, наред с новите машини, ще вземат участие доста компании, които внасят точно такива извънредно нужни за мотоциклетизма такъми. Така картината на Moto Expo 2022 се добавя.

Общата изложбена повърхност в централната зала на Асикс Арена е 2200 кв. м. Там ще бъдат щандовете на всички вносители на мотоциклети в България и новите модели, които ще покажат на публиката. Радостното е, че ще забележим и нови марки, които са неотдавна на пазара у нас. Много от премиерните за България експонати, бяха показани на най-големия мотосалон EICMA в Милано при започване на ноември 2021 година Ще има изложени и напълно електрически мотоциклети и скутери.

В допълнение към главната изложбена повърхност са централното и горното предверие. Те имат общо 250 кв.м. заета повърхност. Там са щандовете на компании за мотоциклетни аксесоари, екипировка, аварийни елементи и съоръжение.

Само в главната зала ще има 14 съществени изложители, които ще показват машини от съвсем всички марки на огромните международни производители.

Дебют на ревюто ще създадат доста компании. Indian Motorcycle – вносители на именитите американски мотоциклети, родени при започване на предишния век. Фирмата ATH MOTO е вносител на машините CF MOTO, които от ден на ден набират известност в Европа, а и на пистата в MotoGP. Пак там, в клас Moto3 първа победа неотдавна завоюва възродената марка GAS GAS, които имат повече известност и триумфи на офроуд трасетата. Топ моделите на GAS GAS, дружно с испанските Rieju, ще забележим на щанда на Сървистрейд ООД, които ще вземат участие за първи път на ревюто.

Дебют на ревюто прави и компанията Митвас ЕООД, която е представител на именитата марка Polaris, известна със своите ATV и UTV машини. Те са подобаващи както за работа, по този начин и за завършения. Същото може да се каже и за различен участник, който също за първи път ще сложи своите артикули на ревюто - Segway България. Компанията е представител на компанията Segway, която е известна в Съединени американски щати, а предприе взлом в Европа през 2018 и 2019 година също с ATV, UTV и SSV машини.

Ще има и доста електрически мотоциклети. И в случай че на предходното ревю през 2019 година те бяха като обособени модели на щандовете на огромните производители, то в този момент електрификацията настава с цялостна мощ и има компании, профилирани в тихите и екологични двуколесни. Те също дебютират на тези Moto Expo 2022.

Сред тях е SUR RON, с които вносителят им в България МУУВ ЕООД, също прави дебют със своите напълно електрически и налични мотоциклети. Представители на мощни електрически скутери от Испания са Геотрейдинг АД. А името на машините приказва единствено по себе си - Silence или „ тишина “. Електрическите скутери са създадени в Барселона. Ще има „ електрички “ българско произвеждане. Това са планинските електрически колела EMB E-MOUNTAIN BIKE.

След като говорихме за дебютантите, да се обърнем и към обичайните участници в мотоциклетните изложби. Това са компании, които още веднъж участват с огромни щандове. Започваме с японците от Голямата четворка.

Представителите на Honda – Бултрако АД обичайно показват по няколко нови модела. Така ще е и в този момент. Honda е неоспорим международен водач по осъществени мотоциклети в международен мащаб. Миналата година марката оглави и класацията у нас. А на щанда на Honda ще забележим от дребния скутер, до огромния круизър Gold Wing. Впечатляващи са адвенчъра NT1100, който дебютира предходната година в Милано, както и версиите за 2022 година на приключенците CRF1100L Africa Twin и CRF1100L Africa Twin Adventure Sport.

Същото може да се каже и друга японска марка – Yamaha. Представителят на марката у нас – Мотодинамикс ЕООД има цялостен боеприпас от страхотни модели. Те са от суперспортните R1, R3 и R6, през хипер нейкид машините от серията МТ, през турингите, та до именитите адвенчъри, в това число и Ténéré 700 World Raid.

Силно ще бъде наличието и на Suzuki. На щанда на вносителя Миркат ООД ще участват паметни модели на марката. След тях са супербайкът GSX-S1000GT и адвенчър машината V-Strom 1050.

Европейските производители също не са за подценяване. Италия Моторс са представители на марките на мощната италианска компания Piaggio Group. На щанда на компанията ще забележим машини за всеки усет и за всеки джоб. От скутера за града, до супербайка за пистата и круизъра за пътешествия. Така че с изключение на едноименната марка скутери Piaggio, ще забележим цялостен боеприпас от градските митове Vespa. Към това можем да прибавим суперспортните и супербайк машините на Аprilia, както и на „ тежката артилерия “ Moto Guzzi.

Ярки представители на скутерите и на градската подвижност са Peugeot. Вносителите на марката от София Франс Ауто са се постарали да обезпечат цялата гама на „ лъвчетата “. Най-вече свръхпопулярните 50-кубикови машини.

Мощна офанзива приготвят и от Ауто Бавария с продуктите на BMW Motorrad. Те също имат многообразие в гамата. Но ще има и две министър председатели – електрическия С04, дебютирал в края на предходната година и напълно новия шосеен лайнер К 1600 GT. Към тези министър председатели можем да прибавим багъра R18 и супербайка М 1000 RR от международния шампионат.

Големи изненади готвят и от София Мото трейд. Първата е дебютът на една нова за българския пазар марка – американската Zero със своите електрически мотоциклети. На щанда ще бъдат и петте налични модела на американците. Като стана дума за американци, то и именитата марка от Милуоки Harley-Davidson ще покаже съществени машини, а измежду тях новите Sportster 1250 Special и Pan America. Най-голямата вест идва от Англия и марката Triumph. Премиера ще направи напълно новия Tiger Sport 660 и Tiger 1200 с най-високото съоръжение.

Традиционни участници в ревюто са и от компанията Зундерт Екстрийм. На щанда на марката, представител на BRP (Bombardier Recreational Products), както постоянно ще забележим забавни и атрактивни машини Can-Am. Да не забравим и същинското обилие от страсти и занимания с топ моделите на Sea Doo и Ski Doo, Can Am.

Атрактивни модели са подготвили от класиката Royal Enfield. Представителите на марката у нас – Вас Вал Авто ООД за повторно вземат участие на ревюто след 2019 година, само че в този момент ще имат напълно нови модели.

Сериозно наличие на компании, вносители на каски, екипировка, дрехи и аксесоари ще имат щандове на ревюто. Това са Zed Moto, Мотопауър, Rymax Lubricants, Мотоакцент; MyMOTO; MOTUL; ATV POWER, Corona Pleven, Midland, Motul, Astreco, Ram Mounts и други

УЧАСТНИЦИ МОТОЦИКЛЕТИ, АТV, скутери, мотопеди:
• Бултрако - HONDA - мотоциклети и аксесоари
• Aуто Бавария - BMW Motorrad
• София Мото Трейд - HARLEY- DAVIDSON, ZERO MOTORCYCLE и TRIUMPH
• Италия Моторс - Piaggio, Vespa, Aprilia, Мото Guzzi
• София Франс Ауто - PEUGEOT
• Миркат - Suzuki
• Мотодинамикс - Yamaha
• Сървизтрейд - GASGAS и RIEJU
• Индиан България – INDIAN MOTORCYCLE
• Геотрейдинг АД – SILANCE
• И МУУВ ЕООД - SUR-RON
• ДЖИМОТО.БГ – ITALJET Dragster
• Зундерт Екстрийм - Bombardier, Can-Am, Sea-Doo, Evinrude
• Вас Вал Авто - Royal Enfield
• Митвас – Polaris
• АТХ МОТО - CF MOTO
• Д и В комерс - SegwaypowerSports

За първи път в България ще бъдат показани марките: ZERO MOTORCYCLE, GASGAS и RIEJU.

Други УЧАСТНИЦИ аксесоари, аварийни елементи, екипировка и съоръжение:
• Корона Плевен - CORONA
• Motul - смазочни артикули
• Midland Bulgaria
• Мотоакцент- мото аксесоари
• Е-mountin bike
• Al Expres
• Zedmoto
• ЕЛДИ/ Pandora
• Vinghen
• ATV POWER - мото аксесоари
• Геотрейд-Иванов - RAM Mounts
• Rymax Lubricants
• MyMOTO
• РЕМЕЛ АД

Да напомним, че по време на първото издание на ревюто Moto Expo през 2019 година, ползата беше голям. През щандовете на Асикс Арена минаха над 10 000 гости.

Сега се чакат още повече, като работното време за гости ще бъде от 10.00 до 19.30 ч. Всеки клиент ще получи анкетна карта, с която ще взе участие в лотария с награди, предоставени от компаниите, изложителки.

Цени на билетите: На място: 12 лв. в събота и неделя; 10 лв. в работен ден; деца от 12 до 18 години – 6 лева;
Онлайн – 2 лева отстъпка за онлайн закупуване: 10 лв. за събота и неделя; 8 лв. за работен ден;
Хора с увреждания – безплатно; Деца до 12 години с компаньон – гратис.

*Източник: Moto Expo 2022
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР