София. Правителството в оставка отпусна 1 276 986 лв. за

...
София. Правителството в оставка отпусна 1 276 986 лв. за
Коментари Харесай

Правителството в оставка осигури 1 276 986 лв. за изграждане и реконструкции на детски градини и училища

София. Правителството в оставка отпусна 1 276 986 лева за създаване на три нови детски градини и за реорганизация на две гимназии в страната. Средствата са за действия по линия на тригодишната Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски градини, ясли и учебни заведения. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

От отпусната от Министерския съвет сума 277 688 лева са за създаване на детска градина в кв. „ Горно Езерово “ в Бургас. 559 908 лева ще бъдат вложени в продължение на реконструкцията и надстройката на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас.

За нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се отпускат 350 868 лева С финансовата поддръжка ще започват дейностите по създаване, към които е включено обзавеждане и съоръжение на постройката и облагородяване на дворното пространство.

56 165 лева се обезпечават за заплащания на част от строителните действия по построяването на детска градина в село Горно Краище, община Белица. А с 32 357 лева ще се извърши възстановяване на материалната среда в Неврокопската професионална гимназия „ Димитър Талев “ в Гоце Делчев.

По тригодишната стратегия на Министерството на образованието и науката са утвърдени общо 89 плана за създаване на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за реорганизация, надстрояване и създаване на нови здания и образователни корпуси. „ А в границите на три години ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лв. “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в хода на постоянното държавно съвещание. Целта е да бъде понижен дефицитът тук-там в детските ясли, градини и учебни заведения, да се обезпечи достъп на всички деца до предучилищно обучение от 4-годишна възраст и да има условия за прекосяване на едносменен режим на образование.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР