София. Получили сме сигнали и случаи от България, но не

...
София. Получили сме сигнали и случаи от България, но не
Коментари Харесай

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши: Няма да се намесвам в работата на Иван Гешев, важно е прокурорите да бъдат независими

София. Получили сме сигнали и случаи от България, само че не сме получили всички и не мога да дам статистика за броя на случаите. Това сподели на конференция европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Сигурна съм и знам, че не сме получили всички. Процесът по изпращане на случаи от България към европейската прокуратура ще бъде интензивен ", увери тя.

Помолена да разяснява митингите против основния прокурор Иван Гешев, Кьовеши уточни: " Много е значимо прокурорите да бъдат самостоятелни и никой да не се намесва в тяхната работа. Без самостоятелност на прокурорите, не можем да приказваме за самостоятелност на правосъдната система ".

Лаура Кьовеши на няколко пъти акцентира, че няма да разяснява съответни производства. Тя изясни, че в случай че някой знае, че е разследван, евентуално би се постарал или да скрие доказателства, или да влияе на очевидци по съответното дело.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР