София. Полк. ОР Николай Марков, в Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska

...
София. Полк. ОР Николай Марков, в Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska
Коментари Харесай

Николай Марков: Радев не е завършена личност, той е продължение на Борисов, но по-лошо

София. Полк. ОР Николай Марков, в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти декември 2021 година, оповестиха от екипа на предаването.

Той съобщи позиции по следните тематики:
Връчването на мандат за сформиране на кабинет на „ Продължаваме промяната.



Николай Марков съобщи, че се случват неща, които следват някаква логичност, не може да се каже, че тя е здрава. Още повече, че терминологията, с която е цялостно политическото пространство, не подхожда на стоката, която се предлага. Марков съобщи: „ Повечето приказват за „ партия на смяната “, а такава партия не съществува. Тоест идентификаторът какво в действителност и кой го прави действието не е ясна. Става дума за двама индивида, които съставляват някакви неща, само че не са ясни какви са тези неща. По-скоро аз схващам, че „ Продължаваме промяната “ е една концепция в която има двама индивида. Но за какво се възприема като партия и се интерпретира по този метод аз не мога да си обясня! “.
Връзките сред Кирил Петков и Румен Радев.
Николай Марков съобщи във връзка с Румен Радев и Кирил Петков: „ Те са един тим, това е едно приключено цяло, което тече от много време като завера. Това са естествени процеси. Това е сделка още доста преди да стартират митингите, тъй че това е завършекът на един развой, в който тези хора се настаняват публично във властта. Така че на процедура ние ще станем президентска република! “.
Кирил Петков.
Беновска пусна запис от изявление с Кирил Петков от 26.08.2021 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: За президента Радев можете ли да кажете - правилни ли са слуховете, че Ви гласи за лидер на негова партия?
Кирил Петков: О, не, това ме питаха и в индустриалната. Не, такава полемика не е имало. В момента това, което аз знам, е че президентът Радев се пробва трети мандат да се случи. Ако не се случи, идната му задача ще бъде да направи още веднъж служебно държавно управление.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Николай Марков съобщи, че Кирил Петков е общественокомпрометирана персона. Той продължи: „ След като влезе през задния вход, прегази Конституцията и ред други неща, сподели хиляди лъжи, след което излязоха документи. На база на неговите изказвания се наложи да се произнесе Конституционен съд с решение. Има логичност, която демонстрира, че този човек няма близки връзки с истината. Това ме смущава като рационален жител, а оттук насетне кой по какъв начин ще го схване е различен въпрос. Едни му харесват усмивката, други това, че тук ще дойдат някакви милиарди и ние ще станем доста богати другата седмица, пенсионерите го харесват, тъй като е хубаво момче, младо, пенсиите им ще станат също по 2-3 хиляди лв.! “. Водещата добави: „ Сравняват го с Джон Траволта, тук доста огромна женска публика го лайква. Ще се пошегувам – още не е надминал привлекателността, на която се радваше Бойко Борисов за дамите, само че натам отива! “. Марков продължи: „ Ние българите сме интелигентни същества, обичаме да се майтапим с управниците си. Ако се сещате по времето на Тодор Живков какъв брой вицове имаше за него, той дори стартира да се забавлява в последните години, изначало му беше тъжно, само че след това привикна. Ние научаваме управниците си да имаме към тях усмивка, а една нация, когато може да се усмихва, това значи, че е жива и мисли! “.
Водещата пусна запис по какъв начин връчва Конституцията на Кирил Петков, след което попита: „ Какво ще кажете, той я взе, след което потегли с нея? Това буди ли усмивка у Вас, или неразбиране? “. Николай Марков отговори: „ Те се смущават от Вас, даже и предходните ръководещи се смущаваха от Вас. Защото следвате нетрадиционно държание, провокирате с интелектуални провокации, а политиците нормално се опасяват да не се изложат. Да подариш Конституцията не е необичайно, само че те не знаят дали няма някакъв подтекст. Колко публицисти са подарявали Конституцията преди Вас? “. Беновска отвърна, че може би не са се сетили. Събеседникът ѝ отговори: „ Значи Вие подхождате новаторско! “.
Беновска продължи: „ Когато Ви подарих предишния път Конституцията, Вие не се смунихте, дори я отворихте и ме оборихте в едно мое изказване, това съгласно мен е естествената реакция! “. Марков отвърна, че политическата суетност и сексуалността при политиците имат напълно разнообразни измерения, в сравнение с при елементарния човек.
Асен Василев.
„ Макар че сте полковник от запаса, Вие сте прочут и като доста тъничък анализатор и на собствен ред ще Ви върна моята оценка за Вас. Вие също изненадвате с Вашата подигравка, с Вашето нагледно мислене и с точните изводи, в случай че играем на дартс, Вие удряте в десятката. Как ще анализирате втория човек в държавното управление, това е другият човек, който казахте, че въплъщава изчезнала партия „ Продължаваме промяната “ Асен Василев? Нека да забележим едно доста хубаво негово качество, което той прояви пред нашата камера и след това ще продължим! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ с Асен Василев от 3 юли 2021 година:

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Асен Василев: Пак в британска паралелка.

Илиана Беновска: Но нямате основани предварителни някакви връзки, другарски?

Асен Василев: Познаваме се, пяхме в учебния хор. Той беше доста огромен, 60 индивида, всеки десети възпитаник беше в хора.

Илиана Беновска: Ще позволите ли, в този момент споменахте, че сте пял в хора, можете ли нещо да запеете?

Асен Василев: В момента?

Илиана Беновска: Да, нещо простичко.

Асен Василев: „ Хубава си моя горо! “

Илиана Беновска: Поздравления!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Виждате, аз му стиснах ръката, той ми стисна ръката и ние попяхме. Виждате, че имаме един доста мощен вицепремиер, който пее и патриотични песни! С това също ли го смутих? “. Николай Марков отговори, че по външните, невербални белези на тялото проличава, че Василев се смущава от Беновска. водещата попита за какво тогава е запял? Събеседникът ѝ отговори: „ Трябва да отбрани, имаше една стратегия на Политическа партия, каквото и да значи това, бяха пуснали – за какво би трябвало да изберем Политическа партия. Имаше разнообразни неща и едно от тях беше, тъй като Асен Василев пее оперна музика. Пред Вас той отбрани оперните или оперетните си качества! Искаше на по-високо равнище да се показа, само че не блесна! Доста подправени звучи. Хубаво е един политик да може да пее, само че както преди време казвахме – щом е в Първо основно е добре! Ако свири на едно място, а пее в Първо основно, значи нещата са наред! “.
Бойко Рашков.
„ Хубав комизъм, дали Бойко Рашков ще Ви разбере? “, попита водещата Илиана Беновска. Николай Марков отговори: „ Рашков беше естествен човек преди да го приземят в президентството. Що се отнася до тази големина с бохемските занимания, които всички познават, има тези склонности към продължителното стоене покрай масите. Още Ленин е споделил „ покрай масите “ и господин Рашков го съблюдава – „ покрай масите “, въпреки всичко тези хора са от ленинското време! “.
„ “До масите “ ли ще ръководи той Министерство на вътрешните работи? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че не си спомня да сме имали вътрешен министър, който да не е покрай масите. Водещата означи, че Емануил Йорданов не е бил. Марков отговори: „ Той беше до леглата, там имаше други проблеми. Той се отклони от масите поради други неща, само че 90% бяха до масите. Общо взето те умират от черния си дроб, тъй като Министерство на вътрешните работи е една система, която изисква необикновен разсъдък. Но когато стоиш „ покрай масите “ сигурно спазваш основния курс на Ленин! “.
Ролята на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова.
„ Каква е оценката Ви за вицепремиера по стопанска система и промишленост Корнелия Нинова, ще прибавя и нейния антураж в този кабинет – Христо Проданов, Иван Иванов и Георги Гьоков? “, попита Беновска. Марков отговори: „ Тя води много „ мазни “ битки, от тези хубавите, с цел да стигне до този пост и беше наградена, което е обикновено. Съгласете се, за толкоз години пълзене, лазене, обикновено е да стигне до този пост. Що се отнася до компетентността, мисля, че има такава, тъй като тя е част от приватизацията и има опит в тези неща. Тя е един от първите олигарси. Аз бях още в Народното събрание, тя стана първата олигархка в България, тъй като на доста детски години приватизира едно доста хубаво дружество. Смятам, че има подготвеност в тази сфера, изключително като чух „ промишленост “ това доста ми хареса! “.
Николай Марков продължи, че обществото приема нееднозначно Иван Иванов. Водещата разясни: „ Даже нощес се наложи Българска социалистическа партия да дадат конференция в 20.30, с цел да оборят, че Иванов не бил какъвто бил! Те споделиха – неистина е, че Иван Иванов е бил шеф на компания на СИК. Само че аз си припомням, че той заставам тъкмо 2 часа заместник-министър на вътрешните работи при Орешарски тъкмо за това! “. Събеседникът ѝ отговори, че фиктивен мотив да смажеш един човек в България можеш да намериш постоянно. Той продължи: „ Аз стигнах до документ, че той е взел участие, и то като шеф в такова сдружение, в Търговския указател. Сега ще Ви кажа моето мнение обаче. Той е бил ръководител на Комисия в Народното събрание, която се е занимавала с следствие. Моето мнение е, че той беше единственият съответен човек с извънредно студен разум от народните представители, които познавам, а те са 7 по 240. Смятам, че този човек има културата да изслушва всички страни умерено, не е човек, на който му „ завира кръвта “ каквото и да стане и се държи съответно в стресова среда! “.
Водещата отвърна: „ Аз също съм останала с такова усещане, само че каква експертиза има той в земеделието, може би е натрупал опит от СИК! “. Марков отговори, че Иванов е политическа фигура, а за един политик е задоволително да има студен разум и да може да изслушва всички, даже и тези, които не приема. Той продължи: „ “Совите не са това, което са “, българите са доста интелигентни, без значение кой с каква специалност се занимава и не може бързо да им слагаш етикети кой ти е другари и кой ти е зложелател. Това е политическа неточност на нашите политици. Нямат култивирано самообладание да изслушват всички страни. Иван Иванов има такова качество. А във връзка с компетентността – ами то няма земеделие, той никакво земеделие няма да дефинира. Той е подложен на „ патешки яйца “, в случай че би трябвало да се изразим по народному, нали ще ставаме народняци, с Ленин идва и болшевизма! “.
Румен Радев.
„ Кой е Ленин, Вие непрестанно споменавате Ленин, Радев ли е Ленин? “, попитка Беновска. Николай Марков отговори: „ На мен по този начин ми наподобява. Защото Ленин на всички монументи е с вдигната ръка, сочи пътя напред! Това е метафора несъмнено, само че аз считам, че президентът се забърка в каша, която в кратковременен проект му донесе дивиденти, само че далечните дивиденти ще бъдат доста неприятни за него. Той не знае фундамента на човешкия живот, а той е, че „ осанна “ и „ разпни го “ вървят дружно! “.
Беновска пусна запис по какъв начин връчва Конституцията на Радев в изборната нощ, само че той отхвърля да я вземе. Тя продължи: „ Като някогашен чиновник на НСО не може да не си давате сметка какъв брой ръце на Ваши някогашни сътрудници се впиваха в моята ръка и ми я сваляха непрестанно, до момента в който се пробвах да доближи до Радев. Това е подробност, тъй като те спаха и се смяха, когато аз му хвърлих ябълката на първите избори. Тогава Вие взехте страна, че те са постъпили безусловно некадърно, мисля, че трябваше да ме смъкват на земята мигновено, това е истината. Но тук отиваме още веднъж при Радев, за какво той не взима Конституцията, и него ли го смутих? “. Николай Марков изясни, че при Радев има една детска съставния елемент, която се вижда във краткотрайните прояви на доволство и един необикновен смях. Той продължи: „ Президентът е зрял субект, приключили са всички функционални процеси по развиване на основния мозък в някакви естествени граници, само че той не е приключена персона! Няма персона! “.
Беновска отвърна: „ Но нали е главнокомандващ! “. Събеседникът ѝ отвърна: „ Вижте, то в България към този момент професори, генерали, единствено в НСО има 20 генерала, които даже не са ходили бойци. Тук военачалник или професор да станеш, това е най-лесната работа! И милионер! Дайте да не влизаме в тази тематика, тъй като тя е мъчителна, тежка и доста сложна. Говорихме да личността на Радев. Той в този момент се припознава като антипода на Борисов, може би по тази причина получава някаква прочувствена благосклонност от българските жители. Смятам обаче, че той е продължението на Борисов, по-лошото му продължение. И аз мисля, че господин Радев доста харесва господин Борисов вътрешно! Питайте по коридорите на Военновъздушни сили какви неща са се случвали, до момента в който той беше главнокомандващ и ще видите, че са същите, каквито са се случвало по коридорите на Министерство на вътрешните работи, когато там е бил Борисов! “. Беновска попита: „ Нещо персонално ли? “. Марков отговори: „ Мъжки работи, може би женски работи от време на време, не знам! Но когато едни хора имат едни и същи обноски, с цел да си персона, би трябвало доста неща в себе си да си овладял и да си дисциплинирал, а те нямат такива граници! Това са толкоз необятно скроени хора, че може би и двамата се вписват в джендър идеологията, нито единият е реакционер, нито другият! “.
Беновска попита: „ Толкова ли са секси, тъй като един мъж, с цел да е секси, би трябвало да може да те подчини и интелектуално, в мозъка? “. Марков отговори: „ Вие говорите за обич, а в политиката нещата не стоят по този начин, тъй като там става въпрос за власт. Всъщност половото другарство е властово и в случай че ние придадем окраските на любовта, ще стане доста грозна картината. И аз обичам краските единствено и единствено с цел да не помни това, което знам, другото. Чърчил също не е бил доста секси външно, само че доста са си падали по него. Но нормално хормоналната част от дамите, нормално се задействат от пари! “.

Беновска пусна запис по какъв начин подарява ябълка на новоизбрания президент Радев на 13.11.2016 година и по какъв начин той и Корнелия Нинова дават отговор на въпросите ѝ:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Е, тъй като ме аплодирахте, ще стартира с края на въпроса си. Ген. Радев, позволете ми да Ви подаря нещо и то в действителност да остане крепко и зряло във Вашия мандат! (След тези думи Беновска подари на ген. Радев здрава българска алена ябълка, част от самодейността й да покаже, че в България има и негнили ябълки, след изявлението на някогашния френски дипломат у нас Ксавие Лапер дьо Кабан за „ гнилите ябълки ”)

Пресцентър: Г-жо Беновска, апелирам за въпроса!

Илиана Беновска: Подарих Ви една здрава българска алена ябълка и се надявам по време на Вашия мандат тя да остане такава!

Пресцентър: Г-жо Беновска, напомням Ви, че имате думата за въпрос, не за изказване, в случай че обичате! Всички видяхме какво му подарихте!

Илиана Беновска: Започвате с цензурата, а по кое време ще започнете с репресиите?

Пресцентър: Не е цензура.

Илиана Беновска: Може ли да си задам въпросите?

Пресцентър: Заповядайте!

Илиана Беновска: Много Ви благодаря! Значи не стартирате с цензурата и да не чакаме репресии, благодаря Ви още един път! Г-н Радев, казахте, че зад Вас няма нищо друго с изключение на вота на народа и аз имам вяра, че е по този начин. Но има една мисъл на един Ваш обичан създател, че нищо прикрито не остава неявно най-после. Това е Достоевски, изтъквам малко случайно. Пожелавам Ви това да бъде Ваш лозунг в ръководството Ви! И въпросът ми е към двамата с госпожа Нинова, някак срамежливо премълчавате кавалерската и зрялата политическа поддръжка на Движение за права и свободи. Една от партиите с най-устойчив тренд в 27 годишния ни политически живот. Вие, господин Радев, какво бихте направил като президент да спомогнете за етническия мир, равновесието и да вземете някои от правилата на Движение за права и свободи в президентството и ще имате ли техен екип? И Вие, г-жо Нинова, ще кажете ли в първо лице, само число, че Вие спечелихте, аз, Корнелия Нинова, завоювах изборите? Защото Вие към момента нямате заместници в партията, тъй че Вие управлявате и за пръв път някой от Вас може да приказва в само число. И, в случай че съставяте държавно управление, Движение за права и свободи ще бъде най-голямата Ви опора, дали няма да го неуспехите, както кабинета Орешарски?

Пресцентър: По един въпрос, дотук бяхте с въпросите, благодаря Ви за въпросите! И други медии желаят да зададат въпроси!

Илиана Беновска: Въпросът е доста значим, Бояна, в случай че обичаш не ме прекъсвай!

Пресцентър: Аз не Ви споделям по какъв начин да си водите предаването!

Илиана Беновска: Дали второто държавно управление на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да бъде провалено като кабинета „ Орешарски ”?

Румен Радев: Уважаема г-жо Беновска, веселя се отново да Ви видя! Благодаря, считам, че това не е неразрешеният плод! За Движение за права и свободи, желая да благодаря на всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, които гласоподаваха за нас, както и членовете и симпатизантите на ГЕРБ, които гласоподаваха за нас и които, както чухте, са повече от тези на Движение за права и свободи и ПФ и други партии. Цифрите са такива, че даже всички тези гласове на Движение за права и свободи да отидат при претендента на ГЕРБ отново не им стигат и то с доста. Що се отнася до етническия мир мисля, че България би трябвало да резервира своята политика. Ние имаме един в действителност работещ модел, той е потвърден с годините, би трябвало да има последователност, само че най-важното, аз Ви подсигурявам, че ще се повеждам от законите, от спазването на човешките права и разговор с всички партии и с българските жители.

Корнелия Нинова: Г-жо Беновска, няма нищо срамежливо в това, което изчетох, намерено и непосредствено. Прочетох какъв брой членове на ГЕРБ, какъв брой на Движение за права и свободи, какъв брой на ПФ са подкрепили ген. Радев и Илияна Йотова. Това са числата и обстоятелствата. От всички политически партии българи са решили, че това би трябвало да бъде лидера на нацията. Що се отнася до отговорността в първо лице, само число, припомням си, че преди 3 месеца на една конференция на „ Позитано ” тъкмо Вие ме атакувахте доста остро и искахте да поема отговорност в първо лице, само число за ген. Радев. И тогава Ви го споделих на онази конференция, аз го предложих, аз ще нося отговорност, в случай че не победим. Тоест аз съм потвърдила, че мога да нося тази отговорност. Но през днешния ден споделям, не аз завоювах тези избори, завоюва ги българският народ! Благодаря!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

След като изгледаха видеото Беновска помоли госта си да продължи с личностния си разбор. Той отговори: „ Ние се забавляваме в студиото. Аз не желая да влизам в дълбочина не за друго, а тъй като считам, че не почтено да занимавам аудиторията, като построявам обществени профили. Това го върша за лична консумация, с цел да мога един човек да не го виждам равностранно, т.е. да не е равнинна фигура, а да има 3D. Така се вижда човек от всички гледни точки. Когато харесваш усмивката на един човек, да речем на господин Петков, нашия предстоящ партиен началник, в случай че харесваш единствено усмивката, това е равнинно, това е просто уравнение. Това не е предизвикателство за хора, които обичат математиката. Трябва да има повече незнайни в едно уравнение, в случай че може да не е решавано в никакъв случай. Доста провокации има пред един безсънен разум. Докато оскотелия разум търси елементарни формули и жестове, там всичко се взема решение от теорията на жеста – усмихнеш му се и той си споделя „ доста е готин “. Седнеш до него на пейката и той си споделя „ и той е като мен “. Имаме проблем с просветителната система в България, тя има дълг към предишното ни и дълг към бъдещето ни. Например методът, по който се подхожда в тази система в Китай, ние все едно пишем върху дъски от пясък. Има провокации към индивида от бъдещето и в случай че ние желаеме да сме хора от бъдещето, би трябвало да отчетем това софтуерно развиване на света и никога да не се гледаме в низина, едностранно. Трябва да има малко по-задълбочен взор, зад който обаче да стои една усмивка. Човек хем би трябвало да бъде доста изчерпателен, хем би трябвало да бъде и лековат в връзките си, с цел да не натоварва другите, било то в фамилията или в политиката! “. Така приключи диалогът сред Николай Марков и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти декември 2021 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР