София. Пандемията ни научи за важността на дигиталните трансформации в

...
София. Пандемията ни научи за важността на дигиталните трансформации в
Коментари Харесай

Президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу: Пандемията ни научи за важността на дигиталните трансформации в нашите икономики и на това, че трябва спешно да ги развиваме

София. Пандемията ни научи за значимостта на цифровите трансформации в нашите стопански системи и на това, че би трябвало незабавно да ги развиваме. Това сподели президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу по време на президентския панел в границите на Бизнес форума към Инициативата " Три Морета ", съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Инициативата „ Три морета “ е политическа платформа, която става все по-важна в района. Тя развива съдействието сред страните на района и дава отговор на техните общи потребности. Инфраструктурата в Централна и Източна Европа изостава от Западна Европа. В този подтекст Инициативата „ Три морета “ е била основана на президентско ниво като платформа за гарантиране на мощна политическа поддръжка за ускорено икономическо развиване и засилено вътрешно-регионално и трансгранично съдействие и съгласуваност сред тези страни. То има за цел да поправи пропуските в тези области “, сподели тя.

„ Това районно съдействие разрешава на членовете да пазят своите общи ползи, а също по този начин общите ползи на Европейския съюз, да развиват доста значими инфраструктурни планове. Гърция става значим енергиен хъб, който дава своя принос към енергийната самостоятелност на Европейския съюз, диверсификация на източниците на сила по пътищата за превозването й и разнообразни инфраструктурни планове “, уточни още Катерина Сакеларопулу.

„ Развитието на транспортната инфраструктура също по този начин има огромно значение в Инициативата „ Три морета “. Гърция има огромна роля в развиването на оста север-юг, развиването на съществуващите мрежи за превозване на енергийни източници. Развитието на свързаността в района ще спомага за икономическата интеграция в региона. Пандемията ни научи за значимостта на цифровите трансформации в нашите стопански системи и на това, че би трябвало незабавно да ги развиваме. Трябва да използваме технологиите, с цел да сътворяваме работни места и да реализираме задачите на европейската екологическа политика. Трябва да излезем от пандемията по-силни от преди “, съобщи президентът на Гърция.

Тя акцентира, че огромно значение имат плановете, ориентирани към екологията и опазването на околната среда.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР