София. Отправяме своите най-топли поздравления към дружеския български народ в

...
София. Отправяме своите най-топли поздравления към дружеския български народ в
Коментари Харесай

Посолството на Азербайджан: Отправяме своите най-топли поздравления към дружеския български народ в този прекрасен ден - Баба Марта, и пожелаваме мир и просперитет

София. Отправяме своите най-топли поздравления към дружеския български народ в този прелестен ден - Баба Марта, и пожелаваме мир и разцвет. Това се показва в приветствено писмо, изпратено от Посолството на Азербайджан в България .
Публикуваме цялостния текс на поздравлението без редакторска интервенция:
" Скъпи български другари, пролетта е сезонът, когато природата се разсънва, цветята разцъфтяват и това е радостен празник за всички. Макар пролетта да се посреща в множеството страни, всеки народ има собствен неповторим метод, по който отпразнува идването ѝ.
В България традицията повелява хората да разменят мартеници. Празнуването на Баба Марта е извънредно очарователна традиция, с която се пожелава здраво здраве, триумф и благополучие на цялото семейство и другари.
Азербайджанците честват идването на пролетта със своя доста обичан трихилядолетен традиционален празник – Новруз (Нов ден). Празникът се отбелязва всяка година на 20 и 21 март, от момента на пролетното равноденствие, само че празненствата стартират преди този момент с четирите вторника до Новруз. Вторниците въплъщават детайлите на живота – земята, водата, огъня и въздуха. Новруз е фамилен празник, като цялото семейство се събира дружно към хубаво подредена с вкусни национални ястия и сладкиши софра.
Нашите обичаи за отпразнуването на новото начало могат да се разграничават, но посланието е същото: и двата празника – Баба Марта в България и Новруз в Азербайджан носят полезностите на мира и солидарността сред поколенията и в фамилията, а също по този начин на помиряването и положителното съседство, затова това е принос в културното многообразие и другарство измежду разнообразни общности.
Щастлива съм да насочва своите най-топли поздравления към дружеския български народ в този прелестен ден Баба Марта и да пожелая мир и разцвет.
Честита Баба Марта! "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР