*** София. От 11.00 часа Народното събрание ще заседава извънредно. Разпореждането за

...
***
София.
От 11.00 часа Народното събрание ще заседава извънредно. Разпореждането за
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 21 юни 2022 г.

***

София.

От 11.00 часа Народното събрание ще заседава изключително. Разпореждането за привикване на съвещанието е на съображение член 78, т.1 от Конституцията на Република България и е подписано от Мирослав Иванов, за ръководител на Народното събрание. В дневния ред е план на решение за гласоподаване на съмнение на Министерския съвет с министър-председател Кирил Петков. Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и група народни представители.

***

София.

От 10.00 часа на ул „ Христо Силянов “ и ул „ Търговска “ ще бъде открит фермерски пазар " Оряхово ". Освен богата фолклорна стратегия, фермерски пазар " ОРЯХОВО " ще предложи и богат подбор от артикули на български производители от Софийски район, Пирин и Родопите. Участие в пазара ще вземат производители на мляко и млечни артикули, плодове и зеленчуци, месни артикули и салами, мед, ядки, гъби и био козметика.

***

София.

От 11.00 часа ще се организира конференция за развиването на летище София. На събитието ще участва Хесус Кабайеро – изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект “, ще приказва за превръщането на столичната аерогара в 5-звездно районно летище в идващите 5 години. Ще бъдат показани идната тактиката за развиване на летището, идната промяна на Терминал 2 и новата образна еднаквост на компанията.

***

София.

От 11.00 часа, ще се организира взаимна инспекция на резултатите от осъществяването на плануваните строително-монтажни работи (СМР) по създаване на обект: „ Пристройка към съществуваща детска ясла № 31 и площадки за игра “ и обект: „ Изместване на кабел Ср.Н 10 кV и кабел НН 1 кV, минаващи през терена за уголемение на нова постройка (пристройка към съществуваща сграда) на Детска ясла № 31 „ Палавници “ в УПИ ІІ, кв. 29, м. „ Хиподрума “.

***

София.

От 11.00 до 12.30 часа в пространството сред Народното събрание и Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ Национално придвижване „ Хан Кубрат “ провежда кротичък ПРОТЕСТ против трагичното икономическо развиване в Република България, както и против желанията за смяна на позицията на Република България за Република Северна Македония.

***

София.

От 11.30 часа в залата на SofiaLab, ул. Сердика 1 ще се организира конференция на детският омбудсман на Исландия Салвьор Нордал, дружно с омбудсмана на Република България проф. доктор Диана Ковачева. Нордал е гостува в България по покана на Национална мрежа за децата. Посещението е по отношение на дългогодишните старания и застъпническата работа на Мрежа за децата да бъде основана институцията Омбудсман на детето в България, който да пази ползите, правата и потребностите на децата.

***

София.

От 12.00 часа пред Народното събрание Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг под надпис #НеПредавайМакедония. Поводът е готвената замяна на формалната държавна позиция на Р България по отношение на започването на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

***

София.

От 13.00 часа ще се организира конференция на Политическа партия АБВ. Събитието ще се организира в централата на Политическа партия АБВ на улица „ Врабча “ 23, а тематиката е позиция на Политическа партия АБВ по вота на съмнение против държавното управление на К. Петков;

***

София.

От 18.00 часа в Университетската ботаническа градина в София ще бъде показана книгата „ Лалето “ от авторски колектив на Университетските ботанически градини. Събитието е във връзка честване на 130 години от основаването на Ботаническите градини на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

***

София.

От 18.00 часа в Съюза на българските художници на ул. „ Шипка “ 6, зала 1С

ще бъде открита независимата галерия Момчил Мирчев.

***

София.

От 18.00 часа в Съюза на българските художници на ул. „ Шипка “ 6, зала 1В

ще бъде открита галерия – живопис на Ива Владимирова

***

Благоевград.

От 11.00 часа в Зала „ 22 септември “ Благоевград ще се организира конгрес „ Тридесет години от убийството на Джовани Фалконе “

***

Варна.

От 09.30 часа в к.к. “Златни пясъци ", хотел " Интернационал ", зала " Импресия " ще бъде открита конференцията „ Digital Varna - The Smart City. Отговорни и устойчиви решения за образован напредък ". Форумът се провежда от фондация „ Дигитална България “ със съдействието на Община Варна.

***

Видин.

От 19.00 часа в алеята пред откритата сцена на Художествената изложба „ Н. Петров “ ще бъде подредена галерия с творбите на студентите от Националната художествена академия, които организират във Видин учебно-творческата си процедура.

***

Добрич.

От 10.00 часа във фоайето на Висше учебно заведение по мениджмънт ще се организира проява на йога извършения.

***

Русе.

От 17.30 часа в Пленарна зала ще се организира публично разискване на плана на План за интегрирано развиване на община Русе (ПИРО) за интервала 2021-2027 година Писмени мнения и мнения могат да се подават през Деловодството на Община Рус

***

Свищов.

От 17.30 часа на камерна сцена в свищовското читалище ще бъде прожектиран кино лентата „ Вярвам в гения на българския народ – проф. Иван Шишманов “. Събитието е част от програмата за 160 години от рождението на проф. Иван Шишманов.

***

Стара Загора.

От 10. 00 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина “, ул. „ Българско опълчение “ 69 ще се организира Арт работилничка „ Сръчковци”.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в зала „ П. Р. Славейков “ на Община Стара Загора / бул. „ Цар Симеон Велики “ № 107,инистерството на районното развиване и благоустройството и Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 “ провеждат среща за показване и разискване на принадлежности за поддръжка през програмен интервал 2021-2027 година

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в Република България „ Захарий Княжески “ ще бъде показана книгата „ Ангела и Джема “ –на журналиста Константин Филипов.

***

Шумен.

От 18.30 часа в огромната зала на Драматично-кукления спектакъл „ Васил Друмев “ в Шумен ще се състои Юбилеен концерт-спектакъл под мотото „ Моят път “, отдаден на 75-годишнината от рождението на огромния български музикант и почетен жител на Шумен Добрин Панайотов.

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг на тематика Община Шумен подписа меморандум за създаване на обществена система за споделено потребление на електрически скутери.

***

Шумен.

От 15.00 в зала 203 ще се организира съвещание на комисията за правене на оферти за правосъдни заседатели.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР