София. Ограничаване на последствията от енергийната и икономическата криза чрез

...
София. Ограничаване на последствията от енергийната и икономическата криза чрез
Коментари Харесай

Ограничаване на последствията от енергийната и икономическата криза чрез засилване на двустранното партньорство между България и Турция обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Айлин Секизкьок

София. Ограничаване на следствията от енергийната и икономическата рецесия посредством усилване на двустранното партньорство сред България и Турция разискаха президентът Румен Радев и дипломат Айлин Секизкьок, оповестиха от пресцентъра на президента . Двамата организираха среща през днешния ден на „ Дондуков “ 2, на която бяха прегледани опциите за активизиране на съдействието в стопанската система, енергетиката и сигурността и възстановяване на свързаността.

Държавният глава открои значимостта на Турция като значим сътрудник за страната ни в региона на енергетиката, както и ползата на България за следващо разширение на разговора в тази област. България е експортьор на електрическа енергия за югоизточната ни съседка, а на територията на Турция се построяват нови терминали за полутечен газ, които могат да обезпечат в бъдеще различни доставки на енергийни запаси за района, беше маркирано на срещата. Румен Радев оцени високо напъните на Република Турция за деескалация на спора в Украйна, както и за минимизиране на вторичните отрицателни последствия от войната за нашия район.

Обща бе позицията, че увеличението на пропускливостта на граничните пунктове по общата граница е от голяма важност освен за бизнеса и жителите на двете страни, а и за Европейски Съюз. Българските институции изцяло осъзнават значимостта на този въпрос и подхващат дейности за неговото решение, акцентира на срещата президентът.

Съвместното противопоставяне на трансграничната престъпност и незаконния трафик на хора, също беше разисквано по време на диалога. Отчетено бе увеличение на миграционния напън към Европа, както и нуждата от по-добра съгласуваност, шерване на опит и информация сред институциите от двете страни, тъй че да се пресекат незаконните канали на проведена престъпност и трафик на хора.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР