София. Очаквахме 45-ото Народно събрание да започне със заявки от

...
София. Очаквахме 45-ото Народно събрание да започне със заявки от
Коментари Харесай

Борис Ячев, НФСБ: Новите законодателни идеи на „Има такъв народ“ са всъщност старите предложения на ДПС

София. Очаквахме 45-ото Народно заседание да стартира със поръчки от страна на водачите на партиите за превъзмогване на здравната рецесия от Коронавирус 19, за подкрепяне на бизнеса и развиване на стопанската система, за увеличение на обществената помощ, изключително към най-уязвимата част от българските жители – децата и възрастните хора. Вместо това чухме изказвания в две тоналности – реваншизъм и незабавна промяна на изборното законодателство, промяна, която да даде опция на партиите в настоящия парламент да завоюват служебна победа при едни последващи избори. Това съобщи зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев пред „ Денят он Ер “, оповестиха от пресцентъра на партията .

По думите му три от най-важните законодателни оферти на „ ИТН “ в действителност са остарели оферти на Движение за права и свободи, които придвижването не е съумяло да осъществя в предходните Парламенти. Борис Ячев уточни първото - увеличение на секциите за гласоподаване в чужбина.
„ Да напомним, че и в този момент няма ограничаване за секциите в Европейски Съюз. По наше предложение,на патриотичните партии бяха лимитирани до 35 секциите в страни, отвън Европейски Съюз. Повече от ясно е, че приказваме за Турция, където е държавна политика да се намесват интензивно в изборния развой в посока на мощен избор в интерес на една етническа партия – точно Движение за права и свободи “, акцентира зам.-председателят на НФСБ.
Той напомни, че за другата законодателна концепция на Има Такъв Народ – видеонаблюдението, Комисията за отбрана на персоналните данни към този момент е декларирала позиция „ срещу “. „ От НФСБ изрично декларирахме още в предходни диспути, че сме срещу, защото видеонаблюдението в смесените региони е сигурен метод да бъде извършен надзор върху вота от страна на Движение за права и свободи “, акцентира Ячев.

Относно гласуването по пощата зам.-председателят на НФСБ подсети, че общото мнение, „ даже и на тези, които в този момент се упражняват в тази посока, е, че положението на пощенските услуги на този стадий у нас е такова, че мъчно би могъл да бъде проведен този развой “.
„ Сега с поддръжката на една нова групировка, събрала мощен протестен избор, старите оферти на Движение за права и свободи ще бъдат осъществени “, предвижда Борис Ячев, като акцентира: „ Може би някой си мисли, че посредством разширение на секциите в чужбина, посредством въвеждане на видеонаблюдението ще си обезпечи комфорт. Истината е, че това ще вдигне % на гласовете в Турция за Движение за права и свободи и най-вероятно на идващите избори тя ще измести втората или трета политическа мощ сега.

Според Борис Ячев, думата, която изрично стои пред политическите партии в Народното събрание в идващите месеци е отговорност. „ ГЕРБ са длъжни да предложат мощен кабинет. Ако той не бъде подсилен, водачът на „ ИТН “ би трябвало да поеме тази отговорност. Вече се чу, че се подават специалисти от страна на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и той да поеме отговорност за тези хора, въпреки да не ги познава, и да сформира държавно управление. Това ще е виновното държание. Само, че едва ли ще се случи “.
„ От това, което чухме от всички партии като поръчка за работа в 45 Народно събрание остави усещането, че бягат от отговорност - всички говореха за пай небосвод, за незабавни промени на изборното законодателство с наклонността, че се отива към последващи бързи избори “, заключи Борис Ячев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР