София. Облеченият“ в колажи трамвай демонстрира българо-белгийската дружба, той ще

...
София. Облеченият“ в колажи трамвай демонстрира българо-белгийската дружба, той ще
Коментари Харесай

Росина Тодорова, Столичен електротранспорт: „Облеченият“ в колажи трамвай демонстрира българо-белгийската дружба, той ще се движи по улиците на София поне 1 година

София. „ Облеченият “ в колажи трамвай показва българо-белгийската дружба, той ще се движи по улиците на София най-малко 1 година. Това сподели пред публицисти Росина Тодорова от „ Столичния електротранспорт “ на представянето на трамвай, „ облечен “ в колажи във връзка 120 години от първия електрически трамвай в София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Инициативата породи във връзка 120-годишнината от първия трамвай в София. Тъй като първият трамвай е бил белгийски и първото сдружение в действителност, опериращо трамваите е било белгийско, интерес прояви Посолството на Белгия, което пожела да финансира облепването на един трамвай. Той показва българо-белгийската дружба, която продължава към този момент повече от тези 120 години в региона на превоза. Художничката Петя Илиева е създател на целия план “, разяснява Тодорова.

По думите ѝ на процедура това са особено подбрани забележителности на Белгия и България. „ Предполагаме, че най-малко една година този трамвай ще може да се движи по улиците на София. Разбира се, може и повече. Ще зависи от положението на самите изображения “, сподели още тя.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР