София. Няма да участвам на две Световни купи в Канада,

...
София. Няма да участвам на две Световни купи в Канада,
Коментари Харесай

Христа Стойнева, състезател по триатлон: Няма да участвам на две Световни купи в Канада, защото липсва финансиране

София. Няма да вземам участие на две Световни купи в Канада, тъй като липсва финансиране. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ най-хубавата българска състезателка по триатлон Христа Стойнева.
„ За страдание, в този спорт няма безусловно никакво финансиране и всеки би трябвало самичък да се оправя – кой от спонсори, кой от майка си и татко си. Единствената поддръжка, която аз видях, беше от огромен състезателен магазин, само че от там не ми дават пари, а екипировка. И това отново е сносно. Нямам никакви спонсори и родителите ми поемат цялото финансиране. Заради това постоянно се получава по този начин, че не мога да отида на значими за мен надпревари в чужбина “, посочи тя.
Преди дни Стойнева се завърна от румънското градче Търгу Муреш, където завоюва сребърен орден на Европейското състезание за дами до 23 години в дисциплината крос дуатлон. „ Състезанието мина изненадващо добре, макар че беше по-тежко от естествения триатлон, на който аз се състезавам. Разликата е, че там е на асфалт. А в планинското колоездене се изисква душeвност и доста положителни качества и умения, които аз нямам. Дори използвах колело назаем, тъй като нямам лично “, посочи Стойнева.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР