София. Нуждаем се от силен и ефективен Европейски съюз, който

...
София. Нуждаем се от силен и ефективен Европейски съюз, който
Коментари Харесай

Президентите на 21 държави от ЕС излязоха с обща позиция, че се нуждаем от силен и ефективен Европейски съюз, който да бъде световен лидер в прехода към устойчиво развитие

София. „ Нуждаем се от мощен и ефикасен Европейски съюз, който да бъде международен водач в прехода към стабилно развиване, неутрално във връзка с климата и подкрепено цифрово “. Това декларират в взаимно послание към жителите на Европейски Съюз президентите на 21 държави-членки на съюза, измежду които и българският държавен глава Румен Радев, оповестиха от прессекретариата на президента . Те поздравяват жителите на Европейски Съюз във връзка Деня на Европа – 9 май, и ги предизвикват да вземат участие в Конференцията за бъдещето на Европа – поредност от полемики, които ще дадат опция на хората от цяла Европа да споделят своите хрумвания и да оказват помощ за оформянето на общото бъдеще на съюза.

Заедно с българския държавен глава обръщението е подкрепено от президентите на Словения, Австрия, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Германия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия.

В обръщението се показва, че от основаването си до през днешния ден Европейски Съюз продължава да е план за мир и помиряване. „ Всички съществени правила на европейската интеграция остават извънредно настоящи и през днешния ден: независимост, тъждество, ценене на правата на индивида, господство на закона и независимост на изложение, взаимност, народна власт и преданост сред държавите-членки “, декларират президентите. Те означават, че през днешния ден европейците са изправени пред многочислени провокации: от справяне с климатичната рецесия и основаването на зелени стопански системи, балансирайки в същото време с възходящата конкуренция сред световните участници, до устрема към цифровата промяна на нашите общества. „ Ще би трябвало да разработим нови способи и нови решения “, написа в обръщението.

„ Въпреки че от време на време Европейският съюз може да наподобява усложнен да се оправи с многочислените провокации, зародили през последното десетилетие - от икономическата и финансовата рецесия до провокациите в работата за обективна миграционна система и продължаващата пандемия, ние сме наясно че би било доста по-трудно за всеки от нас, в случай че би трябвало да се оправяме независимо “, декларират президентите. Те означават, че силата на Европейски Съюз се състои в демокрацията и в приобщаването на повече представители на обществото в полемиката, отдадена на бъдещето на Европа. „ Конференцията за бъдещето на Европа ще сътвори опция да приказваме намерено за Европейския съюз и да чуем жителите, изключително младежите. Тя основава пространство за разговор, диалози и полемики за това, което чакаме от Европейски Съюз на следващия ден и какво можем да допринесем през днешния ден “, се показва в обръщението.

Нуждаем се от Европейски съюз, който да въплъщава всички ни, и увереност, че сме създали всичко допустимо за бъдещите генерации. Заедно можем да реализираме това, декларират президентите от 21-те страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР