София. Новият политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков

...
София. Новият политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков
Коментари Харесай

Новият политически проект на Петков и Василев ще е коалиция на почтените

София. Новият политически план на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев „ Промяната продължава “ ще бори корупцията и ще се стреми към привличане на вложители. Сред главните му цели ще са да спомогне за подобряването на опазването на здравето и образованието в България, с цел да останат сънародниците ни в родината си. От „ Промяната продължава “ ще бъдат част единствено честни хора, които ще подсигуряват това, подписвайки контракт. Сред другите критерии, на които ще би трябвало да дават отговор, е да имат добра кариера отвън политиката, с цел да са самостоятелни и да се водят единствено от ползите на данъкоплатците. В „ Промяната продължава “ няма да бъдат допускани политически хамелеони. Ако са били допълнително от една партия преди този момент, няма да имат място в политическия план, акцентира Кирил Петков.

За момента към него са се присъединили към този момент познати лица от екипа на някогашния длъжностен министър в икономическото ведомство. Това са Даниел Лорел, Яна Балникова и Калина Константинова. Адвокатът Никола Минчев също е част от „ Промяната продължава “. За момента Петков и Василев са водили диалози със 7-8 партии, с цел да могат да се явят на изборите на 14 ноември, защото към този момент няма време за регистрация на нова групировка. Мандатоносителят, обаче, към момента е неразбираем.

Условията към партиите, с които се водят диалози, са да не желаят пари или места в партийните листи. „ Промяната продължава “ няма да следва леви или десни политики, тъй като съгласно Петков най-важна е честността. Те ще реализират „ леви цели с десни хрумвания “.

Лидерът на АБВ Румен Петков разяснява, че в случай че в новата партия на Кирил Петков и Асен Василев се попълня декларация за честност, то те би трябвало да останат единствено нейни симпатизанти.
" Да си търсиш инструмент за регистрация в ЦИК или мандатоносител, и да преговаряш със 7 партии е чудовищна политическа неплатежоспособност и извънреден симптом за недобросъвестност. Те са подготвени да седнат на врата на всеки, който би взел някой лев да ги записва ", разяснява той.

Александър Симов от Българска социалистическа партия счете, че до момента дейностите на Петков и Василев не демонстрират блян към смяна. Според него те работят с инструментите на статуквото.

От своя страна Мая Манолова пожела триумф на новия план. Според нея по този метод болшинството на смяната в идващия парламент ще стане по-устойчиво. Тя разяснява още, че огромна част от целите на „ Промяната продължава “ съответстват с тези на нейната групировка.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР