София. Новата мегазвезда на световното колоездене Изабела Янкова ще даде

...
София. Новата мегазвезда на световното колоездене Изабела Янкова ще даде
Коментари Харесай

Eвропейската шампионка Изабела Янкова дава старт на сноубайка утре на Витоша Зимен фест

София. Новата мегазвезда на международното колоездене Изабела Янкова ще даде старт на сноубайка от програмата на Витоша зимен фест на следващия ден на Витоша. Българката направи възторг в маунитбайка предходната година като стана европейската шампионка за дами, завоюва международната купа за девойки и сграбчи международната купа с три победи в последните три старта.

Същевременно Сноубайка – най-новата дисциплинираност в колоезденето, ще направи своя формален международен дебют на следващия ден тъкмо по време на Витоша зимен фест пред х. Алеко. Седмото издание на инициираната от „ София – европейска столица на спорта “ демонстрация още веднъж е отдадено на Световния ден на снега и включва още съревнования по алпийски ски, ски-алпинизъм, втурване с шейни, спринтово ски-бягане, занимателни игри и други

Фестивалът е модернист в провеждането на втурване за време по сняг с колела, само че в този момент за първи път то ще бъде към този момент с формалното название „ Сноубайк “. Наред с това, конкуренцията е годна за Държавно състезание и ще дефинира националните първенци. Тъй като дисциплината е напълно нова и неотдавна одобрена от интернационалните структури, на процедура надпреварите на Витоша и държавното състезание на Франция се явяват първите в света, проведени и публично признати в календара на Световния колоездачен съюз. България е модернист в това отношение, защото първото зимно съревнование на планетата е проведено пробно у нас още през 2010 година

Спускането с колела по сняг за време ще се провежда за шести в границите на Витоша зимен фест, само че за първи път ще е с интернационално присъединяване, защото към този момент има записани чужденци. Утре шоуто в планината ще стартира тъкмо в 11.30 ч. със старт на плаца пред х. Алеко, трасето с впечатляваща денивелация е дълго 800 метра с голям брой виражи, скокчета и благоприятни условия за трикове, а финалът е пред долна станция на някогашния Романски въжен превоз.

Столична община и „ София – евростолица на спорта “ провеждат този състезателен празник за седма поредна зима, като задачата е да излязат повече хора в планината, на чист въздух измежду природата. Поканени за присъединяване са всички, които обичат Витоша и спорта, доста веселба ще има и на първата на Витоша „ Шейни зона “, която работи на цялостни обороти за втора поредна година.

Над плаца пред х. Алеко ще бъде подреден 100-метров слалом, по който децата да могат да тестват уменията си, като спечелилият във всяка двойка ще получи премия. Ски-учители ще оказват помощ гратис на дребните скиори да покачат уменията си. За поредна зима в празника на „ София – евростолица на спорта “ интензивно се включва „ Сдружението на витошките ски и сноуборд учебни заведения “. Тази година ски-бягането още веднъж ще бъде по атрактивното трасе към хижа „ Алеко “. Така най-хубавите с писалките ще могат да бъдат подкрепяни от многочислена аудитория. Надпреварата е в дисциплината спринт с елиминации. Стартът на надпреварата по ски-алпинизъм ще бъде в 9.45 ч. на плаца пред хижа Алеко. Организаторите ще прецизират до последно маршрута съгласно снежните и метео условия.
Интересна се обрисува и конкуренцията с шейни, правилник и метод на записвания можете да намерите в специфичната Фейсбук страница за събитието и на www.sofia2018.bg.

Програмата за Феста в събота планува още голям брой демонстрации, надпревари, занимателни игри и викторини. Наред с конкуренцията по ски-бягане, всеки ще може да получи първи уроци и да опитва гратис „ писалките “. Фестът включва още планинарски песни на спонтанната сцена, занимателни игри и викторини с награди, радостни съревнования и състезания, пердах със снежни топки и други За децата ще се грижат професионални аниматори.

Организатори на Зимния фест, наред с Фондация „ София – Европейска столица на спорта “ и Столична Община, са Българска федерация по ски, Витоша ски АД, Сдружение „ Маратон ”, Консепт криейтив, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Ски-клуб „ Александър логистик “, Сдружение на „ Витошки ски и сноуборд учебни заведения и клубове ”. Програмата планува още голям брой демонстрации, надпревари, занимателни игри и викторини.

Програма:
9.00 – 10.45 ч. Последни записвания (съобразно Наредбите) – пред х.
Алеко
9.45 – 12.00 ч. Ски-алпинизъм
11.00 – 12.00 ч. Алпийски ски - слалом
11.00 – 12.00 ч. Състезания с шейни (в зоната)
11.30 – 12.15 ч. Спускане с колела по сняг
12.15 – 12.45 ч. Ски-бягане - спринт
13.00 – 13.15 ч. Награждаване на призьори и закриване

Витоша зимен фест още веднъж ще се включи в отбелязването на Световния ден на снега, който се чества за 11 поредна година като едно от стотиците събития в 42 страни по целия свят. Тези прояви са отдадени на желанието на хората да живеят интензивно, да спортуват, да се отдават на физически и занимателни занимания през зимата, да се любуват на страстите, които дават белите дисциплини. Целта е да се стимулират децата сред 4 и 14 години да се срещнат и да заобичат белите спортове и занимания. Мотото на Световния ден на снега „ Открий, забавлявай се, изживей “ е обвързвано с незабравимите срещи със зимните спортове.

Повече детайлности и детайлна стратегия ще намерите в специфичната Фейсбук страница за събитието и на www.sofia2018.bg.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР