София. Най-младият участник в състезанието – Цветан Иванов (22) заедно

...
София. Най-младият участник в състезанието – Цветан Иванов (22) заедно
Коментари Харесай

Приключи първият етап от маунтин байк състезанието Red Bull Bike the Balkan

София. Най-младият участник в надпреварата – Цветан Иванов (22) дружно със съотборника си Димитър Михайлов (43) прекосиха първия стадий в надпреварата за по-малко от 8 часа.
“Това е същинско достижение и желае много каране и устойчивост. ”, разяснява техническият шеф на събитието Бойко Танчев.
Втори във краткотрайното класиране са Станимир Иванов и Петър Чавдаров с време от 8:15:50/ +34:38 зад 1-ви тим, следвани от Минко Банчев и Петър Матов с време 8:31:48 / + 50:46 закъснение. Финиширалите тимове към актуалният миг са 11, а финален остава единственият женски тийм (Виктория Данова и Лили Георгиева) осмелил се да се впусне в нелекото премеждие.

Всички 14 регистрирани тима от по двама индивида трябваше да дойдат в неделя на хижа Ком за регистрация и техническа конференция. Поради пътно произшествие, един от тимовете не съумя да стигне до местоположението и отпадна от надпреварата. Още 1 тим се отхвърли след първия заздравителен пункт в село Лакатник.
Пред останалите 24 участника остават 469км до крайната цел, а тежките стадии занапред предстоят.
Изглежда, че климатичните условия в сряда и четвъртък ще бъдат неподходящи с гръмотевични бурии за състезателите.

Днешният ден започва в 7 сутринта от монумент Арабаконак и продължава към Беклемето. По 80 километровото трасе има единствено един заздравителен пункт, намиращ се на х. Кашана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР