София. Националните състезатели на България до 14- и 18-годишна възраст

...
София. Националните състезатели на България до 14- и 18-годишна възраст
Коментари Харесай

Националите до 14 г. и 18 г. се подготвят за Европейските лични първенства в базата на БНТЦ

София. Националните състезатели на България до 14- и 18-годишна възраст организират едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София. Родните гении ще вземат участие през идната седмица в Европейските персонални шампионати.

Националите юноши до 14 година са в състав Александър Василев (№8 ранглистата на Тенис Европа) и Иван Иванов (шампион на България на открито). Капитан на тима е Кристиян Илиев.

Европейските вицешампионки (отборно) Йоана Константинова и Росица Денчева ще показват България при девойките до 14-годишна възраст.
Капитан на девойките е Велиян Бакалов.

Първенствата за юноши и девойки до 14 година ще се проведат в Мост (Чехия) от 19 юли.

Юношите до 18 година са в състав Пьотр Нестеров (полуфиналист по двойки на „ Ролан Гарос “ и участник на „ Уимбълдън “) и Динко Динков (държавен първенец на България). Капитан на юношите до 18 година е Даниел Ангелов.

Девойките до 18 година са в състав Катерина Димитрова и Денислава Глушкова с капитан Биляна Павлова.

Първенствата за юноши и девойки до 18 година ще се проведат в Клостерс
(Швейцария) от 19 юли.

В лагера на националите ефективно присъединяване взимат Теодор Бачев – капитан на България за Купа „ Дейвис “, и австралийската тенис легенда Пол Макнами.
Състезателката на Макнами Сю Уей завоюва купата при девойките на „ Уимбълдън “ през предходната седмица. Бачев и Макнами се включват в подготовката с опит, познания и препоръки както в тренировките на сингъл, по този начин и по двойки.

Българската федерация по тенис и БНТЦ са обезпечили най-хубавите условия за пълноценна подготовката на младите ни гении.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР